Gıda denetimlerine hız verildi

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerine hız verdi.

Gıda denetimlerine hız verildi
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerine hız verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerimiz, ramazan ayında halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıklaştırıldı” dedi.

Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimlerin artırıldığını söyleyen Karabulut, halkın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda kontrol görevlileri ile denetimlerin sürdürüldüğünü belirtti.

Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolünün yapıldığını ve işletme çalışanlarının gıda güvenliği ve hijyeni konularında bilgilendirildiğini belirten Karabulut, “Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere,  soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları teknik cihazlarla anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılmaktadır” diye konuştu.

Karabulut, vatandaşların karşılaştıkları sorunları ‘ALO GIDA 174’ hattını arayarak bildirmelerinin denetimlerin etkinliğini artıracağını belirterek, eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanacağını kaydetti.   



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hoca 10 yıl önce

gardaş esnaf mı denetlendi yoksa elde ve evde kalanlar mı pek anlayamadık,arkadaş ta da 30 yıllık Ahiler gibi poz vermiş yaradana kurban,herşey o biçim esnaflık,endam ,boy,pos maşallah maşallah..

Avatar
deli bekir 10 yıl önce

Allah denetleyenlerden razı olsun

Avatar
hassas 10 yıl önce

denetimler çok önemli. bayburtta gözle görülür bir düzelme var gıda açısından.

Avatar
ismet 10 yıl önce

Ercüde,ercü .Yılların deneyimli esnafını denetlemek kimin haddine,sucuklar mucuklar vay vay vay Bayburtumuzun en kibar en nezaketli esnafı gurur duyuyoruz.

Avatar
Osman 10 yıl önce

ha gayret gardaş, eyle haberlerde gardaşıma yer verin ki esnaf ercünün işleri rasgitsin.gardaşımın bahtı açılsın.

Avatar
murat 10 yıl önce

evet işte esnaf işte ercü Alahına kurban mutluyuz gururluyuz Bayburt postasına minnettarız

Avatar
HAMZA 10 yıl önce

Adam marka oldu ERCÜ .Esnafın kıralı hele bakın gardaş hiç eli titriyor mu denetimse denetim yılların deneyimi dile kolay, adam işine olan ciddiyetinden dolayı düğünü bu yaza bıraktı.KIRKBİRKERE MAŞALLAH