Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerimiz, ramazan ayında halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıklaştırıldı” dedi.
Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimlerin artırıldığını söyleyen Karabulut, halkın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda kontrol görevlileri ile denetimlerin sürdürüldüğünü belirtti.
Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolünün yapıldığını ve işletme çalışanlarının gıda güvenliği ve hijyeni konularında bilgilendirildiğini belirten Karabulut, “Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları teknik cihazlarla anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılmaktadır” diye konuştu.
Karabulut, vatandaşların karşılaştıkları sorunları ‘ALO GIDA 174’ hattını arayarak bildirmelerinin denetimlerin etkinliğini artıracağını belirterek, eksiklik tespit edilen işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanacağını kaydetti.
gardaş esnaf mı denetlendi yoksa elde ve evde kalanlar mı pek anlayamadık,arkadaş ta da 30 yıllık Ahiler gibi poz vermiş yaradana kurban,herşey o biçim esnaflık,endam ,boy,pos maşallah maşallah..