Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa SAĞLIK Genel Bayburt’ta “Domuz Gribi” vakası var mı?

Bayburt’ta “Domuz Gribi” vakası var mı?

e-Posta Yazdır PDF

Bayburt’ta “Domuz Gribi” vakası var mı?YORUM HABER – Bayburt Devlet Hastanesi “Domuz Gribi vakaları” ortaya çıktığından beri gözetimimiz altında. Hastaneye giren çıkan, hasta yakınları, yaşananlar ve sonuçlar… Tüm Türkiye’de domuz gribi vakaları yaşanıyor da, Bayburt’ta yaşanmıyor mu? Tabi ki, Bayburt’ta da bu konu en sıcak gündem maddeleri arasında yer alıyor. Fakat gerek telaş yaşatmama düşüncesi, gerekse Sağlık Bakanlığı tarafından basına getirilen yasak, hazırladığımız haberlerin önüne geçti. Domuz gribi vakasıyla Bayburt Devlet Hastanesi’ne başvuran birkaç hastayı fotoğrafladık, hatta bir kaçıyla konuştuk ama haber değerinin ötesinde, kendi içimizde özenli davranmaya çalıştık.

Dün akşam Erzurum’da, 32 domuz gribi vakası açıklandı. Bizde ise gerek Başhekimlik, gerekse İl Sağlık Müdürlüğü bu anlamda bir açıklama yapmadığı müddetçe bizlerde sayı, olay ve sonuç açıklamayacağız. Ama şunu belirtmeliyiz ki, “Domuz Gribi vakası” konusunda, benzer şikayetlerle hastaneye gelen hasta sayısında Erzurum’dan alta kalır bir durumda değiliz.

Hatta hastaneye bu şüpheyle gelen ve Sağlık Bakanlığı’na örnekleri gönderilen bir çok hastada değerlerin pozitif çıktığını, yani vakanın doğruluğunu niteleyen bilgileri bizzat hasta yakınlarından edindik. Şu an hastanede grip ve yüksek ateş şikayetiyle gözetim altında tutulan ve Sağlık Bakanlığı’na değerleri gönderilen hastalar mevcut.

“Burası Bayburt, bize bir şey olmaz”dan öteye geçen, öteyi düşündüren bu virüse, LÜTFEN DİKKAT!

 

Yorumlar (0)add comment

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Salı, 24 Kasım 2009 18:40 )  

Reklam

Reklam

Reklam

Reklam

Haber Arama

Sponsor

Anket

Anayasanın bazı maddelerinde öngörülen değişiklik için 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda ne yönde oy kullanacaksınız?
 
AddThis Social Bookmark Button

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Sağlık Özel

 

Bayburtlu doktor “horlamayı azalttı”

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Bayburtlu Doktor Bülent Uğurlu, horlama şikayeti...

 

Domuz Gribi, Grip aşısına zirve yaptırdı

Domuz Gribi paniği, yılın belirli dönemlerinde mevsimsel gribe karşı uygulanan grip ...

 

Yılda 3 bin burun estetiği nerede yapılıyor?

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yılda yaklaşık 3 bin burun estetiği ameliyatı yapıld...

 

Ramazan’da nasıl beslenmeliyiz?

Bayburt Postası -  Bütün günü aç geçirmenin vermiş olduğu hisle özel yemeklerin...

 

Hırsla kilo vermeye çalışma

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Beyhan ...

 

Neden ağlıyoruz?

Doğumlarda, ölümlerde, iyi veya kötü haberlerde, bazen bir film izlerken, gözyaşlar...

 

Renge göre besin değerleri…

Yapılan son çalışmalar, günlük olarak 5 ve üzerinde renkli sebze ve meyve tüketimi...

Bülten Üyeliği

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 790753