Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin kapasitesi artırıldı

Bayburt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Sebahattin Canmemiş Bayburt Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi hakkında bir açıklamada bulundu.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin kapasitesi artırıldı
Bayburt Postası - Bayburt İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Sebahattin Canmemiş Bayburt Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi hakkında bir açıklamada bulundu.

Canmemiş, ünitede gerçekleştirilen yenilikler ve kapasite arttırımına değindiği açıklamasında, ilave seans odaları açıldığını ve günlük 70-80 hastaya hizmet verebilecek kapasiteye gelindiğini kaydetti.

İşte o açıklama:

“Fizik tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerinde hedef kitlemizin büyük bir kısmını oluşturan ilimiz 65 yaş ve üzeri nüfusu Türkiye ortalamasının yüzde 20 üzerinde olup Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon konusunda öncelikli çalışma yapılması gereği duyulmuştur. Bu sebeple; hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde tadilat yapılarak ilave seans odaları açılmıştır. Tıbbi cihaz sayı ve çeşitliliği arttırılarak hastalara verilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerinde ihtiyaç duyulan tedavi seçenekleri büyük ölçüde karşılanmıştır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizde ayaktan hastalara verilen randevu süreleri kısaltılmış ve günlük seans sayısı 70-80 hastaya hizmet verebilecek kapasiteye çıkarılmıştır. Ayrıca hastanemiz yataklı servisler ile yoğun bakımlarında yatan hastalara da fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri verilmektedir. Fizik tedavi ünitemizde 2 Uzman Hekim, 5 Fizyoterapist ve 2 Fizik Tedavi Teknikeri ile fizik tedavisi, rehabilitasyon, felç durumları, boyun fıtığı, bel fıtığı, diz-eklem ağrıları, ortopedik ameliyatlar sonrasında yapılabilecek fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Evde bakım hizmetleri kapsamında mobil ekibe fizyoterapist görevlendirilerek yatalak hastaların evlerinde ya da gerektiğinde hastaneye transferleri sağlanarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri verilmektedir. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin yeni hizmet binasına taşındıktan sonra mevcut binasının Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesine dönüştürülerek hizmet kapasitesinin arttırılması planlanmaktadır." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.