Erzurum'da tanıdık bir yüz: Doç. Dr. Orhan Ateş

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Ateş, bölgenin aranan doktorları arasında.

Erzurum'da tanıdık bir yüz: Doç. Dr. Orhan Ateş
Bayburt Postası - Sağlıkta daha çok bölgedeki büyükşehirlere muhtaç olan Bayburtlular'ın buralarda kapısını rahatlıkla çaldığı tanıdık yüzler zaman zaman olmuştur. İşte onlardan biri Doç. Dr. Orhan Ateş.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Ateş, bölgenin aranan doktorları arasında. Her gün onlarca hastanın kapısından eksik olmadığı Doç. Dr. Ateş’i tercih edenler arasında en çok da hemşehrileri yer alıyor.

1977 yılında Zahit Mahallesi’nde doğan ve Atatürk İlkokulu’nda başladığı eğitim hayatını Atatürk Üniversitesi Göz Hastalıkları bölümünde tamamlayan Dr. Ateş, halen aynı üniversitede öğretim üyesi. 21 yıldır Erzurum’da yaşıyor. Son yıllarda Bayburtlular’ın Erzurum’daki doktorlarından biri ve aynı zamanda gururu olan Dr. Ateş, alanında önemli çalışmalara da imza atan bir isim.
 
Prematüre bebeklerde görülen görme kusurlarıyla ilgili çalışmaya imza attı

Çok genç yaşta doçent olan Orhan Ateş, tıp dilinde 'prematüre retinopatisi' olarak bilinen erken doğan bebeklerde görülen görme kusurlarıyla ilgili bir çalışmaya imza atmıştı. 'L- Carnitire' molekülüyle fareler üzerinde antioksidan deneyen Doç. Dr. Orhan Ateş, erken doğumlarda görülen körlüğü önleyecek çalışmada sona yaklaşmış ve 2012 yılında İtalya'nın Milano kentinde yapılan 'Euro Retina' toplantısında deney sonuçlarını bildiri olarak yayınlamıştı. 








  




Anahtar Kelimeler:
Doç. Dr. Orhan Ateş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Husnu Yagmur 8 yıl önce

Orhan kardasim selam olsun. Acik kapin hic kapanmasin. Bizlere gosterdigin ilgiyi hic unutmuyoruz.

Avatar
Serdar Karaoğlu 8 yıl önce

Bir kaç defa Babamla birlikte muayene olmak için kendisini ziyaret ettik. Mükemmel sadelikte, mütevazi ve beyefendi bir arkadaş. Allah yolunu açık etsin kendisiyle gurur duyuyoruz.

Avatar
A.HAMİT SİLSÜPÜR 8 yıl önce

Orhan hocamı tebrik ediyorum.. Rabbim yolunu açık etsin kardeş..

Avatar
D.Ali BARIN 8 yıl önce

Bayburt'un son yıllarda yetişdirdiği nadide ve mütevazi bir kişiliğe sahip Bayburt'un Erzurumda eli ayağı olan Doç.Dr Orhan ATEŞ Allah'ım seni sevenlerine bağışlasın yolun açık olsun sağolasın varolasın.

Avatar
Umut An 8 yıl önce

Meslek hayatında başarılar dilerim hocamıza, doktorluk zor ve meşakkatli bir meslek, Rabbim kolaylıklar nasip eylesin. Aynı cihetle tüm hastalarımıza da Cenab-ı Allah'tan acil şifalar niyaz ederim.

Avatar
Vedat ATEŞ 7 yıl önce

Bizde Orhan amcamızı destekliyoruz yolunun ve bahtının açık olmasını diliyoruz nice başarılara inşAllah...

Avatar
Murat taştan 7 yıl önce

Annemin doktoru tam bir beyefendi memleket sevdalısı seviyoruz seni orhan hocam yolun açık olsun

Avatar
Yüksel 7 yıl önce

Hocam iletişim numaranıza nasıl ulaşabiliriz