Ebola için bölge hastanesi belirlendi

Bayburt’un da yer aldığı 8 ilde Ebola virüsü şüphesi taşıyanların tetkik ve tedavisi için hastane belirlendi.

Ebola için bölge hastanesi belirlendi
Bayburt Postası - Bayburt’un da yer aldığı 8 ilde Ebola virüsü şüphesi taşıyanların tetkik ve tedavisi için hastane belirlendi. Sağlık Bakanlığı Ebola şüphesi taşıyanların gideceği 36 ilde 45 hastane belirledi. Bakanlık tarafından yayınlanan ve 81 il sağlık müdürlüğüne gönderilen ‘Ebola Vaka Yönetimi Rehberi’ne göre Türkiye’de, Ebola ile ilgili referans hastaneler de belirlendi.

Rehberde Türkiye 25 bölgeye ayrılarak, Ebola virüsü şüphesi taşıyanların tetkik ve tedavisi için 36 ilde 45 hastane tespit edildi.

Buna göre bölgeler, Adana, Ankara Bilkent, Ankara Etlik,  İstanbul Anadolu Kuzey, İstanbul Fatih, İzmir Güney, İzmir Kuzey, Antalya, Aydın, Denizli, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas,Tokat,Şanlıurfa, Trabzon, Trakya ve Van olarak şeklinde sıralandı.

Rehberde belirtilen hastaneler arasında 1. Sağlık bölgesinde yer alan Erzurum, Erzincan, Kars, Bayburt, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Artvin illeri için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.