Duygu Gürcan, 6 kişiye umut oldu

KOAH Hastalığı nedeniyle uzun bir süredir tedavi gören Cevat Okur (36) organ nakli ile sağlığına kavuştu.

Duygu Gürcan, 6 kişiye umut oldu
Bayburt Postası - KOAH Hastalığı nedeniyle uzun bir süredir tedavi gören Cevat Okur (36) organ nakli ile sağlığına kavuştu. Bayburt Mutlu Köyü'nde ikamet eden Cevat Okur'a umut olan organ ise Samsun'da 8 aylık bebeğinin ölümü ile beyin kanaması geçirerek hayata veda eden 26 yaşında Duygu Gürcan'ın ailesi tarafından bağışlandı.

Trabzon'da tedavi gördüğü esnada Kartal Koşuyolu Hastanesi'nden gelen haberle İstanbul'a giden ve acil bir şekilde ameliyata alınan Okur, 10 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Okur'un yakınlarından Hakan Okur, gazetemize yaptığı açıklamada, "Çocuk yaşlardan itibaren akciğer yetmezliği nedeniyle sürekli tedavi gören kardeşimiz çok şükür sağlığına kavuştu. Duygu Gürcan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, Gürcan ailesinin acılarını paylaşıyorum. Organ bağışı yaparak 6 hastaya birden hayat veren Gürcan Ailesi'nden Allah razı olsun" dedi. 

6 kişiye hayat verdi

Samsun'da karnındaki 8 aylık bebeğini kaybettikten sonra beyin kanaması geçiren 26 yaşındaki Duygu Gürcan, tedavisi devam ederken beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak'la görüşen Duygu Gürcan'ın eşi 30 yaşındaki Kürşat Gürcan organ bağışında bulunma kararı aldı.

Samsun'da yaklaşık 6 saat süren ameliyatla Gürcan'ın bağışlanan organları alındı. Uçak ambulansla İstanbul'a gönderilen akciğerler Kartal Koşuyolu Hastanesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla Cevat Okur'a hayat verdi.

Karaciğer ve iki böbreği helikopter ambulansla Erzurum'a gönderilirken, iki korneası da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki organ bekleyen hastalara gönderildi. Bağışlanan organlar Cevat Okur'la birlikte 6 kişiye hayat verdi.

Gürcan'ın eşi Kürşat Gürcan, "Ben eşimi kaybettim, dilerim verdiğimiz organlar birilerini hayata bağlar" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatma örnek 9 yıl önce

ben duygu örnek gürcanın annesiyim cocuğumun bir parçasıyla hayat bulan insanlarımıza Allahım acil şifalar versin ailesine bağişlasın canım yavrumunda mekanını Allahım cennet etsin rabbim

Avatar
Kürşad GÜRCAN 9 yıl önce

ami̇n Allah razi olsun i̇nsAllah verdi̇gi̇mi̇z organlar hasta i̇nsanlarimizi sagligina kavusmasina sebeb olmustur.

Avatar
Osman ÖZYURT 9 yıl önce

Hayata gözlerini kapayan kardeşimize rahmet, hemşehrimize acil şifalar, eşini kaybeden kardeşimize sabırlar diliyorum.

Avatar
Hayrani Okur 9 yıl önce

Allah razi olsun Mekani cennet olsun

Avatar
h.salih okur 9 yıl önce

Hasta kardesimize saglik sihat dilerim merhuma allahdan rahmet yakinlarina allahdan sabirlar dilerim makami cennet olsun

Avatar
İrfan daştan 9 yıl önce

Allah razı olsun gurcan ailesine Allah sabır vesin mekanı cennet olsun

Avatar
havva 9 yıl önce

Allah peygamber Efendimize komşu eylesin çok genç :(

Avatar
Aslihan atik 9 yıl önce

Rabbim mekanı cennet eylesin duygucum canım benim anne ailene eşine rabbim sabır versin