Diyalize girmekten 17 yıl sonra kurtuldu

Böbrek yetmezliği nedeniyle 17 yıl boyunca haftada 3 gün dörder saat diyalize giren 53 yaşındaki Hasan Güçlü, hastalığının 18. yılının ilk gününde Erzurum'da yapılan başarılı nakille diyalize girmekten kurtuldu.

Diyalize girmekten 17 yıl sonra kurtuldu
Bayburt Postası - Böbrek yetmezliği nedeniyle 17 yıl boyunca haftada 3 gün dörder saat diyalize giren 53 yaşındaki Hasan Güçlü, hastalığının 18. yılının ilk gününde Erzurum'da yapılan başarılı nakille diyalize girmekten kurtuldu.

Bayburtlu Hasan Güçlü, 18 yıl önce böbrek nakli için Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne başvurdu.

Yıllarca uygun donör bulunamadığı için böbrek nakli yapılamayan Güçlü, umudunu kaybetmedi.

Merkezden 15 gün önce gelen haberle sevinen Güçlü, Samsun'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan kendisine uygun olabileceği değerlendirilen böbrek bulunduğu haberini aldı.

Doktorlarca yapılan tetkikler sonucu kadavradan alınan böbreğin nakle uygun olduğunun tespiti üzerine Güçlü, böbrek hastalığının 18. yılına girdiği gün ameliyata alındı.

Merkezin Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk başkanlığındaki ekip tarafından yapılan başarılı ameliyatla böbrek nakledilen Güçlü, yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hasan Güçlü, uzun süre diyaliz tedavisi gördüğünü belirterek, 17 yıl boyunca haftada 3 gün dörder saat diyalize girdiğini dile getirdi.

Diyalizle yaşamanın zor olduğunu anlatan Güçlü, "17 yıl boyunca diyaliz tedavisi gördüm. 18. yılıma girdiğim ilk günü nakil oldum. Şu an çok iyiyim. Şimdi yaşantım daha güzel, istediğim gibi geziyorum. Sağlığıma kavuştum. Doktorlara ve organ bağışlayanlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Güçlü, böbrek nakli olmak için umudunu kaybetmediğini dile getirerek, hastalığının ilk gününden bu yana 4 kez organ nakli merkezine geldiğini ve 5. gelişinde nakil işleminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Böbrek nakliyle sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Güçlü, "Uzun yıllar diyalize bağlı olduğum için hayatımın her alanında çok zorluk çektim. Her şey kısıtlıydı. Tansiyonum sürekli düşüyor, çok kötü oluyordum. Yaklaşık 15 gün önce nakil olunca yaşantım değişti. Şimdi her şey çok daha güzel." diye konuştu.

"Kana kana su içmek hayalimdi"

Diyalize girdiği günleri unutmak istediğini vurgulayan Güçlü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Diyalize girmek hayatıma o kadar işlemiş ki şimdi diyalize girmiyorum ama sanki yaşantımda eksiklik var gibi oluyor. Allah buraya 5. gelişimde nakil olmayı nasip etti. Hastalığımın 18. yılının ilk günü nakil oldum. Doktorlarımız ve hastane personelinden Allah razı olsun. Bize çok iyi davrandılar. Hayallerimin arasında kana kana su içmek, gezmek, dolaşmak ve tatile çıkmak var. Diyaliz günlerimi düşünmeden 10-15 gün tatil yapmak istiyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rambo yağız 7 yıl önce

Hz Allah hayırlı sihhat versin benim eşimde dializ hastası onada nasip olur inslh dua eder dua beklerim eşim için

Avatar
SUAT KÖPRÜCÜ 7 yıl önce

HASAN GÜÇLÜ KARDEŞİMİZE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLDUĞUNA İNANIYORUM GÖZÜN AYDIN OLSUN CENABI ALLAHTAN HAYIRLI
ŞİFALAR DİLİYORUM.ALLAHA EMANET OLUN....

Avatar
HÜSEYİN 7 yıl önce

ABİMİZE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. GÖZÜ AYDIN OLSUN.

Avatar
İLYAS SERDAR KALEKAHYASI 7 yıl önce

Canım Abim. Dile kolay tam 17 yıl.2000 Nisan ayıydı ve ben askerlik görevim ifa ediyordum.Senin bu sabrın bana hayatta ne olursa olsun her şeyin Allah'tan geldiği gerçeğini ve yine Allah'ın izniyle her şeyin tekrar eskisi gibi olacağını bir defa daha öğretti.
Belki bizler senin kadar sabr edemeyebilirdik bu zaman süresince.Allah senin bu sabrının mükafatını inşaAllah tamamen eyleşip te senin tabirinle NARKAZANDAN DOYA DOYA SU İÇECEĞİM deyişinle mükafaatlandıracaktır. Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin. İyiki varsın Hasan GÜÇLÜ.

Avatar
BAYBURTLU BİRİ 7 yıl önce

GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİM CENABI ALLAH İNSANLARI İMTİHAN EDER SİZİN DE HASTALIK OLMUŞ İMTİHANINIZ FAKAT ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM NEDEN KENDİ MEMLEKETİNİZ DURURKEN ERZURUMDA BEKLEDİNİZ CEVABI GAYET BASİT ÇÜNKÜ BAYBURTTA DİYALİZ MERKEZİ YOK SAĞLIKLA İLGİLİ NERDEYSE HİÇ BİR ŞEY YOK BAYBURTLU ERZURUMA YA DA TRABZONA MECBUR BIRAKILMIŞ ALLAHTAN BAŞKA SAHİBİMİZ YOK BUNA RAĞMEN BAYBURTLU HERKESTEN ÇOK DESTEK VERİYOR RESMEN SOSYOLOGLAR İÇİN BİR ÇALIŞMA KONUSU HİZMET ALMADIĞI YATIRIM ALMADIĞI EN TEMEL İHTİYAÇLARINI BİLE KARŞILAMAYAN BİR SİYASİ İKTİDARA HERŞEYİ YERLİ YERİNDE OLAN BÜYÜKŞEHİRLERDEN BİLE FAZLA DESTEK VEREN ŞEHİR EVET BUNU BENCE ARAŞTIRMALILAR ÇÜNKÜ BENİM BUNA VERECEK BİR CEVABIM YOK YANİ BAYBURTLU HERŞEYDEN MEMNUNSA BU ADAM NEDEN GURBET KÖŞELERİNDE SÜRÜNÜYOR DEĞİLSE BU ORANDA DESTEK NİYE ANLAMAK İMKANSIZ BAYBURT ASLINDA HERŞEYİ HAKETMESİNE RAĞMEN ISRARLA SADAKATİ TEST EDİLDİ BÜTÜN SEÇİMLERDE İLK 5 TE OLMASINA RAĞMEN NE DİYECEĞİMİ BİLMİYORUM YAZIK YA BAYBURTA GERÇEKTEN ACIYORUM