Diyabete dikkat çektiler

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Caddesi’nde stant açıldı.

Diyabete dikkat çektiler
Bayburt Postası - Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Cumhuriyet Caddesi’nde stant açıldı. Sağlık görevlileri, vatandaşlara diyabet hastalığı konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıp, kilo, boy, tansiyon, şeker ölçümü yaptı.

“14 Kasım Dünya Diyabet Günü” olması münasebetiyle dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabete dikkat çekildi. “Diyabette Gözler” sloganı kullanılarak açılan stantla Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Emre Turan, Diyetisyen, sağlık personelleri ve şube çalışanları tarafından “diyabet nedir, diyabetin göz komplikasyonlarında erken tanı, tedavi ve korunma yöntemleri, beslenme, obezite, fiziksel aktivite” konularında bilgiler verildi. Etkinlik kapsamında 1200 adet bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.