Bayram öncesi gıda denetimi

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim yaptı.

Bayram öncesi gıda denetimi
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim yaptı.

Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerinden oluşan gıda kontrol görevlilerince işletmelerin genel hijyen, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları kontrol edildi. Denetleme ekipleri ayrıca, açıkta satılan ambalajsız, etiketsiz, üretim ve son kullanma tarihi olmayan gıdalar kesinlikle tercih edilmemesi gerektiğini, son tüketim tarihi, saklama şartları gibi etiket bilgilerinin olduğu ürünleri satın almaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler.

Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını amaçladıklarını belirten Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, tüketicilerin en iyi gıda denetçileri olduğunu belirterek, vatandaşlardan gördükleri olumsuzlukları Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.