Bayburt’un öncelikli sorunu, ‘su kirliliği’

Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu'na göre Bayburt’un öncelikli sorununun su kirliliği olduğu açıklandı.

Bayburt’un öncelikli sorunu, ‘su kirliliği’
Bayburt Postası - Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu'na göre Bayburt’un öncelikli sorununun su kirliliği olduğu tekrar açıklandı. 2008, 2010 ve 2012’de olduğu gibi Bayburt’un yer altı kaynaklarındaki kirliliğin bakanlığa göre öncelikli birinci sorunu olduğu 2014’te de tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından güncellenen rapora göre çevre sorunlarının neler olduğuna genel olarak bakıldığında, Bayburt, su kirliliğinin öncelikli olduğu 32 il arasında yer aldı. 

Verilere göre, su kirliliğinin birinci öncelikli sorun olduğu illerin Aksaray, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat olduğu açıklandı. 

Raporda, Bayburt’ta su kirliliğinin önlenmesindeki il sınırları içerisinde karşılaşılan güçlüklerin nedeni olarak yeterli denetim yapılamaması ve mali imkansızlıklar nedeniyle arıtma tesislerinin kurulamaması şeklinde belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaan türk 9 yıl önce

veysel mah sakinleri olarak sokakta akan çeşme suyumuzdan ettiler bizi sorumlu olanlar kişi ve kurumları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz..

Avatar
etem 9 yıl önce

Bu sorun Bayburttun 50 yıllık sorunu bakanlık 2014 te öğrenmiş olabilir. Yazık doğu anadoluda suların içinde yaşıyoruz çeşmeden akan suyu içemiyoruz. Tüm Bayburt iki çeşmeye mahkum edilmiş durumda Yazık Yazık Yazık....