Bayburt’ta ‘Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı"

Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, kentte bebek ölümlerinin önlenmesi için tüm çalışmaların özverili bir şekilde yapıldığını bildirdi.

Bayburt’ta ‘Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı"
Bayburt Postası - Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, kentte bebek ölümlerinin önlenmesi için tüm çalışmaların özverili bir şekilde yapıldığını bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Bayburt Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı"nın Toplum Sağlığı Merkezi'nde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Zülkarni Özbek başkanlığında gerçekleştirildi.
Çalıştay il genelinde bebek ölüm oranlarının daha aşağıya düşürülebilmesi için bebek ölümlerine neden olduğu bilinen faktörlere yönelik programları sürdürmek, ölüme neden olan durumları tespit etmek ve çözüme yönelik yeni programlar hayata geçirmek amacıyla yapıldı.

Özbek, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Bayburt'ta, bebek ölümlerinin önlenmesi için tüm çalışmaların özverili bir şekilde yapıldığını, bebek ölümlerinin genel nedenlerini ani bebek ölümü sendromu, prematüre, kordio pulmoner arrest, mekonyum aspirasyonu, mama aspirasyonu, pnomoni, hidrosefali, konjenital anomali, diyafram hernisi ve gelişme geriliği olduğunu bildirildi.

Bebek ölümlerinin önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Özbek, il düzeyinde bebeklerin daha fazla sağlık kontrolünden geçirilmesi, daha fazla anne sütüyle beslenmesinin sağlanması, annelere, gebe kadınlara ve yeni doğan bebeklere hizmet sunan sağlık personelinin kapasitesinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Bayburt'ta yaşanan bebek ölüm sayılarına ilişkin veriler de paylaşan Özbek, 2015 yılında Bayburt'ta 12 bebek ölüm olayının yaşandığını, 2016 yılının ilk 6 ayı içinde ise bu sayının 4 olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.