Bayburtlu genç doktor kendini Cizrelilere adadı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2016 yılında göreve başlayan Bayburtlu Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail Başıbüyük (32), kendini ilçe halkının tedavisine adadı.

Bayburtlu genç doktor kendini Cizrelilere adadı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2016 yılında göreve başlayan Bayburtlu Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail Başıbüyük (32), kendini ilçe halkının tedavisine adadı. Genç doktor, 10 ay içerisinde 13 bin kişiye poliklinik hizmeti verirken, 200’e yakını A sınıfı olmak üzere yaklaşık bin ameliyat gerçekleştirdi.

Bayburtlu olan ve 2016’da İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesinden, Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'ne tayin olan Üroloji Uzmanı Op. Dr. İsmail Başıbüyük, kendini ilçe halkına adadı. Yoğun bir tempoyla çalışan Başıbüyük, büyük başarı göstererek, 10 ay içerisinde 13 bin kişiye poliklinik hizmeti verip, yaklaşık 200’ü A sınıfı olmak üzere, bine yakın ameliyat gerçekleştirdi. Başıbüyük’ün hizmetleri bununla da sınırlı kalmadı. Genç doktor, ilçede ilk defa mesane kanseri olan hastalara bağırsaktan mesane yaptı ve çocuk sahibi olamayan hastalara micro-varikosel operasyonları gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir yıl önce ilçede göreve başladığını anlatan Op. Dr. Başıbüyük, “Sadece üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde yapılabileceği düşünülen ameliyatlar yaptık burada. Başhekimimiz ve genel sekreterliğimizde bize burada bu ameliyatları yapabilme imkanı tanıdılar. Biz de 900 ile bin arası ameliyat yaptık. Bunların yaklaşık 200’e yakını A gurubu ameliyattır. Bunları başarılı bir şekilde tamamladık. Bağırsaktan yeni mesane yapmak, böbrek taşlarını kapalı bir şekilde kırmak, kadınlarda özellikle kendi geliştirdiğimiz bir teknik ile rahim sarkmalarında rahmi kaldırıp asabilme ve idrar kaçırmayı sorununu ortadan kaldırma gibi başarılı operasyonlar hastanemizde yapılmaktadır. Çocuklarda özellikle böbrek yetmezliğinin en önemli sebebi olan vezikoüreteral reflünün düzeltme ameliyatları hastanemizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Kısacası batıda bir üniversite hastanesinde böbrek nakli dışında yapılabilen her türlü ameliyat Cizre Devlet Hastanesinde de çok yüksek başarı ile tamamen yapmaktayız. Bu konuda da hastaların kesinlikle şüpheye düşmemesi gerekmektedir” dedi.

Haber: Güneydoğu Güncel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 7 yıl önce

Allah yardımcısı olsun hocamızın elleri dert görmesin.vatan evladı o kadar

Avatar
ismail oktay 5 yıl önce

Allah Razı Olsun ,Şırnak Halkı sizinle gurur duydu emin olun ,Teşekkürler Hocam