Bayburt'ta "Tek Farkımız Adımız" programı

Bayburt'ta, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında "Tek Farkımız Adımız" programı düzenlendi.

Bayburt'ta "Tek Farkımız Adımız" programı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında "Tek Farkımız Adımız" programı düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi ile kentte faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezince Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, engelliler ile aileleri katıldı.

Programda konuşan rehabilitasyon merkezi müdürü Serhet Kılıç, engelliler ve ailelerini anlayabilmenin yolunun empatiden geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Örneğin hiç tekerlekli sandalyedeki çocuğunuzu bırakarak 2 dakikalığına ekmek almaya gidip geri döndüğünüzde, çocuğunuzu yüzüstü düşmüş, ağzı burnu kanamış, kanlar içinde çaresiz bir şekilde beklerken buldunuz mu? Dolmuşta, otobüste, serviste engelli çocuğunuzun davranışlarından dolayı onlarca kişinin size ve engelli çocuğunuza acıyarak baktığını hissettiniz mi?" Görme engelli bireyin 'Güneş nasıl bir şey? Renk ne demek?' gibi sorularına muhatap olunuz mu? Eğer şimdiye kadar bunları hiç düşünmediyseniz siz bu hayatın gerçeklerini görmemişsiniz, yaşantınızda bir şeyler eksik kalmış demektir. Engellilere vereceğemez en büyük destek onlara karşı bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma olduğunu unutmayalım." 

Program, rehabilitasyon merkezi öğrencilerinin, öğretmenleri ve Bayburt Üniversitesi öğrencileri ile hazırladığı gösterilerin sunumuyla sona erdi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.