Bayburt'ta meme kanseri bilinçlendirme standı açıldı

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü, meme kanseri bilinçlendirme standı açtı.

Bayburt'ta meme kanseri bilinçlendirme standı açıldı
Bayburt Postası - Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü, meme kanseri bilinçlendirme standı açtı. 

Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Ekrem Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, meme kanserinin Türkiye'de yaygın olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, erken evrede tespit edilmesi mümkün olan kanser ile mücadelede halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla Cumhuriyet Caddesi Yakutiye Camisi önünde sağlıklı yaşam aracına kurulan stantla vatandaşları bilgilendirdiklerini belirtti. 

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlu hekimi ve ketem hemşireleri tarafından halka yönelik olarak genel kanserler ve meme kanseri nedenleri, belirtileri, tarama, koruma ve erken tanı konularında bilgiler verildiğini aktaran Hatipoğlu, kanser taraması yapmak isteyen kadınlar ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezine (KETEM) yönlendirildiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.