Bayburt'ta 'Dünya Engelliler Günü' etkinliği

Bayburt'ta Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bayburt'ta 'Dünya Engelliler Günü' etkinliği
Bayburt Postası - Bayburt'ta Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Vali Ali Hamza Pehlivan gözlerine bandaj takıp beyaz bastonla yürüyerek empati kurmaya çalıştı. Belediye Başkanı Mete Memiş ise tekerlekli sandalyeye oturup oluşturulan parkurda ilerlemeye çalıştı.

Kentte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Türk Parkı'nda toplanan Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş  ve bazı protokol üyeleri, program kapsamında engellilerle Valilik binasına kadar yürüdü.

Vali Pehlivan, yürüyüşün ardından gözlerini bandajla kapatarak Valilik önünde oluşturulan "empati parkuru"nda beyaz baston yardımıyla yürüdü. Çevresindekilerden de yardım alan Pehlivan, parkur sonunda merdiven çıkarak yürüyüşünü tamamladı. 

Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa da olsa oluşturulan parkurun engelli bireyleri daha yakından anlamayı sağladığını söyledi.

Görmeden yürümenin zor olduğunu ifade eden Pehlivan, şöyle konuştu:

"Parkur, görme engelli kardeşlerimizi daha iyi anlamamız ve farkındalık için oluşturulmuş. Yönlendirmeler iyi olunca biraz daha rahat hareket edilebiliyor. Belediyemizin engelli bireyler için yaptığı yürüyüş parkuru olmasa daha da zor olurdu. Elbetteki bir zorluğu var ama bu yönlendirmelerin olması biraz daha kolaylaştırmış. İnşallah daha da iyi hale gelecektir. Yani hem kamu kurum ve kuruluşlarının duyarlılığıyla ama vatandaşlarımızın da herkesin duyarlılığıyla sokaklarımız da caddelerimiz de kaldırımlarımız da kamu kurumlarımız da erişilebilirlik adına daha kullanışlı hale gelecektir."

Etkinlikte, Belediye Başkanı Mete Memiş de tekerlekli sandalyeye oturup oluşturulan parkurda ilerlemeye çalıştı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.T.K 5 yıl önce

her şey yapmacık.. sırf reklam için engelliler günü kutlanıyor. tek bir soru; madem engelliyi bu kadar düşünüyorsunuz, kurumunuzda çalışan engellilere bugün için izin verdiniz mi? Genelge ile her yıl 3 Aralık Engelliler Günü engelli çalışanlara tatildir. veya izin kullanmak isteyen engelli personele bakışınız nedir?

Avatar
mahlast_mahluta 5 yıl önce

kocaman adamın yaptığı hareketlere bi bak şov başkada bişey değil böylemi engelliler ile ilgili farkındalık oluşturcaksınız...

Avatar
Pembe İncili Kaftanı Tozlanan Adam 5 yıl önce

Sizin engellilere verdiğiniz değer değnek alıp körebe oynayacak kadardır zaten.Geçin dalganızı.Vali olmuşsunuz, başkan olmuşsunuz ama ........

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Sahipsiz memlekette yöneticiler ne yapsa sanki göze batar gibi görünüyor.