Bayburt KETEM, 'erken tanı'da bir adım daha attı

Bayburt Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nde (KETEM) en son teknoloji ile donatılmış Mamografi Cihazı hizmete girdi.

Bayburt KETEM, 'erken tanı'da bir adım daha attı
Bayburt Postası - Bayburt Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’nde (KETEM) en son teknoloji ile donatılmış Mamografi Cihazı hizmete girdi. KETEM'de Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca ile birlikte incelemelerde bulunan Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, kurum çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

KETEM’de verilen hizmetlerin tamamının ücretsiz olduğunu belirten Özbek, başta büyükşehirler olmak üzere birçok yerde bu tür tahlillere vatandaşların yüklü miktarda para ödediklerini, Bayburt'ta ise bu tür hizmetlerin ücretsiz olduğunu söyledi.  

"40 yaşın üzerindeki bayanlar bu muayeneyi yaptırmalı"

Dr. Özbek, en son teknoloji ile donatılmış Mamografi Cihazı'nın 2 Nolu Sağlık Merkezi'nde bulunan KETEM'de hizmet vermeye başladığını belirterek, "Yapmış olduğumuz çekimleri uzaktan okutma yöntemi ile okutup daha sonra çıkan sonuçlarla ilgili hastalarımıza bilgi veriyoruz. Merkezimize başvuran bütün kadınlara kendi kendine meme muayenesi, meme kanseri, serviks kanseri kolorektal (kalınbağırsak) kanseri konularında eğitimler verilmektedir. Sigara ve kanser ilişkileri konularında bilgilendirmeler yapılmakta, eğitici bilgi broşürleri sunulmaktadır. Özellikle 40 yaşın üzerindeki bayan hemşerilerimizi muhakkak erken teşhis merkezimize bekliyoruz " dedi.

Rahim ağzı kanserine dikkat!

Rahim ağız kanseri hakkında da bilgi veren Dr. Özbek, "Burada yapmış olduğumuz serviks, rahim ağzı kanseri diyebileceğimiz hastalıkla ilgili de çalışmalarımız var. Normalde 30 yaş üzeri 65 yaş altı bayanlar bu hizmetten yararlanıyor. Bu hizmetle ilgili çıkan sonuçlar negatif olduğu zaman yaklaşık 5 yıl boyunca vatandaşlarımızın bu hastalıkla karşılaşmayacaklarını kendilerine söylüyoruz. Bu manada genç ve olgun yaştaki bayanların bu konuya muhakkak eğilmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Özbek, bağırsak kanseri erken teşhisi ya da bağırsaklarda var olan sıkıntıyı önceden teşhis hizmetide verdiklerini belirterek, 50-60 yaş aralığındaki vatandaşların bu testleri yaptırmasının doğru olacağını kaydetti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KARAYUSUF 9 yıl önce

DOKTOR VARMIKİ BAYBURT DEVLET HASTANESİNDE ERZURUMA YADA TRABZONA GİTMEYELİM DAHA BİR APANDİST PATLAMASINI ANLAYAN YOK MALESEF RESİM ÇEKTİRİP SOWH PAYMAK GÜZEL

Avatar
Ömer 4 yıl önce

Bayburta gelen doktorlar niye fazla kalmıyor? 2.neden Bayburta gelen doktorların bir çoğu hep ilk adım bizler deneme tahtasımıyız öğrenince zaten durmuyorlar çok yazık günah deyilmi bizlere.