Bayburt 112'ye dört yeni ambulans

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'a gönderilen 4 yeni ambulans törenle hizmete girdi.

Bayburt 112'ye dört yeni ambulans
Bayburt Postası - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'a gönderilen 4 yeni ambulans törenle hizmete girdi.

112 Komuta Kontrol Merkezi bahçesinde düzenlenen törene, Vali Vekili Abdulhamit Karaca, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ile sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Özbek, Bayburt'ta 8 istasyonda 20 ambulansla vatandaşlara hizmet verdiklerini belirterek, "Bu istasyonlarımızda personel ve araç gereç açısından hiçbir eksiğimiz bulunmamaktadır. Bayburt 112 Başhekimliği olarak hastalarımıza mükün olan en kısa sürede ulaşmaya çalışıyoruz. Hastaya ulaşma süresinde bakanlığımızın öngördüğü süre kırsalda 30, kent merkezinde ise 10 dakika. Biz ilimizde vakaların yüzde 90'ına bu öngörülen sürelerde ulaşıyoruz. Bu anlamda ilimiz her ne kadar yaygın bir ağda olsa da biz hastalarımıza belirlenen sürelerde ulaşmakta sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hibe edilen bir ambulansın ortalama maliyetinin 250 bin lira civarında olduğunu ifade eden Özbek, şunları söyledi:

"Bayburt Sağlık Müdürlüğü ambulans filosuna 2011 yılından itibaren 17 yeni ambulans dahil edildi. Yine ilimizde sağlık alanında 2011 yılından itibaren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi en modern şekliyle halkımızın hizmetine sunuldu. Bununla birlikte 50 yataklı Kadın Doğum Hastanesi yine halkımızın hizmetine açıldı. Bakanlığımızın talimatlarıyla her ilde olduğu gibi Bayburt'ta şubat ayında yaptığımız hasta ev ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerde de gördük ki hastalarımızın yüzde 90'ından fazlası bizden ve verdiğimiz hizmetlerden çok memnun kalmış. Ben bu vesileyle bu memnuniyeti bizlere sağlayan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık personellerimize teşekkür ediyorum."

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise bazı yatırımların zaman zaman pek bilinmediğini kaydederek, "Örneğin son 4 yılda Sağlık Müdürlüğü ambulans filosuna 17 yeni ambulans ekledik. Bunun yaklaşık maliyeti 7 bin lira civarında. Ben bu ambulansların hizmete alınması vesilesiyle İl Sağlık Müdürüne, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterine, 112 Başhekimliğine ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çünkü yaptığım hastane ziyaretinde hastaların sağlık personelinden memnuniyetini bizzat gördüm. Bu memnuniyet beni çok sevindirdi" diye konuştu. AA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.