Bakanlık uyardı: Bu ilaçlar reçetesiz satılmayacak

Sağlık Bakanlığı, 'kas geliştirici ilaçlar eczanelerde satılacak' haberiyle ilgili 81 il valiliğini uyardı.

Bakanlık uyardı: Bu ilaçlar reçetesiz satılmayacak
Sağlık Bakanlığı, 'kas geliştirici ilaçlar eczanelerde satılacak' haberiyle ilgili, Anti Doping Ajans’ın (WADA) yasak ilaçlar listesinde yer alan; takviye edici gıdalar, sporcu gıda veya gıda karışımı ürünlerin, Türkiye'ye kaçak yollardan girmesi, reçetesiz veya izinsiz kullanımının engellenmesi amacıyla bu ürünlerin satılmaması ve denetlenmesi yönünde karar alındığını bildirdi.

Konu hakkında 81 il valiliğinin uyarıldığını bildiren Bakanlık konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde Spor ve Gençlik Bakanlığı'nın, kendisine bağlı spor salonlarında belirtilen ürünlerin satılmaması ve denetlenmesi yönünde karar aldığına dikkat çeken açıklamada, halkın ilacı hekim tavsiyesi ile yalnızca eczanelerden alma konusundaki hassasiyeti hayati önem taşıdığına dikkat çekildi.

Bakanlık açıklamasında, "Son yıllarda da sıkça gündeme gelen ve tartışma konusu olan bu ürünlerin kontrolsüz ve hekim tavsiyesi olmadan kullanılmasının önüne geçmek adına ilaç grubundaki; Büyüme hormonları, Antibiyotikler, Antihistaminikler ve Antidepresanların reçetesiz olarak bilinçsizce ve amacı dışında kullanımını önlemek amacıyla Bakanlığımız Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, illere gerekli denetimlerin yapılması için gerekli uyarıda bulunulmuştur. Halkımızın ilacı hekim tavsiyesi ile yalnızca eczanelerden alma konusundaki hassasiyeti hayati önem taşımaktadır. Bakanlığımız bilinçli ilaç kullanımı konusunda halkımızı bilgilendirmeye yönelik gerekli tanıtımları yapmaya, eczacı ve hekimlerimize yönelik eğitim, izleme ve değerlendirme çalışmaları yürütmeye, halkımızın sağlığı için, insan sağlığını tehdit eden uygulamaları kararlılıkla denetlemeye devam edecektir." ifadeleri yer aldı.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.