Allerji Polikliniği hizmete girdi

Bayburt Devlet Hastanesi bir yeniliğe imza attı.

Allerji Polikliniği hizmete girdi
Bayburt Postası - Uzun bir zamandır Bayburt Devlet Hastanesi'nde eksikliği hiisedilen Allerji Polikliniği hizmete başladı. Özellikle Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye), Göğüs Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve İç Hastalıkları polikliniklerinde istenilen testler bundan böyle Bayburt Devlet Hastanesi'nde yapılacak. 

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü, allerji polikliğinde uygulanan testler hakkında bir açıklmada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
  
"Alerji polikliniğinde uyguladığımız ilk test deri yama testidir. Deri yama testi, alerjik kontakt dermatit (alerjik temas egzaması) tanısında kullanılan temel testtir. Yama testinde parfümler, tatlandırıcılar, diş hekimliğinde kullanılan materyaller, kuaför ürünleri, ilaçlar, koruyucu maddeler, antimikrobiyaller, kauçuk kimyasallar, antioksidanlar, kozmetik ve ev ürünleri, fotoğraf kimyasalları, plastikler, yapıştırıcılar, taşıyıcılar, çözücüler, pektisitler, metal bileşikler, deri, tekstil boyaları, güneş koruyucuları vb. maddelere karşı alerji olup olmadığı araştırılır.

Özel hazırlanmış bu maddeler temiz, geniş cilt zeminine, genellikle de sırt cildine yapıştırılır. Test boyunca uygulanan alana su değmemesi gerekir. 48 saat sonra deriden temasının uzaklaştırılmasıyla testin 2. aşamasına gelinir. Bu aşamada deriye reaksiyon yapmış olan alerjenler not edilir. Hasta son olarak testin uygulanmasından 96 saat sonra yine çağırılır ve reaksiyon yapan alerjenlerin etkisi not edilir. Böylece 48 ve 96 saat sonra yama test okunmuş olur.

Alerji ünitemizde uyguladığımız diğer alerji testi deri “prick” testidir. Deri “prick” testi ticari olarak kullanıma hazır durumda bulunan solunum yolu ve besin alerjenleriyle, lateksle ya da (daha ender olarak) ilaçlarla uygulanan bir testtir. Allerjik rino-konjonktivit, bronşiyal astma, atopik dermatit, kontakt ürtiker ile besin ve ilaç alerjilerinin tanısında kullanılır.

Prick test ön kol iç yüzüne yapılan minik çiziklere alerjen ekstreleri damlatılarak yapılan bir testtir. Test sonucu oluşan kızarıklık ve kabarıklığın ölçülmesi, alerjinin şiddeti hakkında da bilgi vermektedir. Prick testi ile 20-30 dakika içinde hızlı sonuç alınabilmektedir. Bu testte tahıllar, çavdar, ısırgan otu, yumurtanın akı ve sarısı, kakao ve çikolata, karabiber, kırmızıbiber, fındık, ceviz, şeftali ve koyunyünü gibi alerjenler araştırılabilmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

İyi güzel .Bide kadın doktoru yok onu haber yapın !

Avatar
Vtndas 5 yıl önce

Doktor sayisi cok az kadin dogum yok mesala