25 santim kistle doğan bebek hayata tutundu

Kafasının arkasında 25 santim kist ile dünyaya gelen bebek başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Medical Park Batman Hastanesi cerrahi alanda yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahi...

25 santim kistle doğan bebek hayata tutundu
Kafasının arkasında 25 santim kist ile dünyaya gelen bebek başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Medical Park Batman Hastanesi cerrahi alanda yaptığı başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Burhan Yaşar, bebeğin kafasına yapışık olarak gelişen kisti alarak başarılı bir operasyona daha imza attı.

Bitlis Devlet Hastanesi’nde ilk muayenesi yapılan ve riskli doğum olarak sevk edilen anne Leman Pürmüslü, Medical Park Batman Hastanesi'nde bebeği dünyaya getirdi. Kafasının arkasına yapışık olarak neredeyse 25 santimlik kist ile dünyaya gelen Bebek Pürmüslü, yeni doğan yoğun bakımda iki günlük destek tedavisinden sonra ameliyata alındı. Doğumun ardından Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Burhan Yaşar tarafından ameliyata alınan Bebek Pürmüslü, yüzde 10 gibi küçük bir yaşama şansıyla hayata tutundu. Üç saat süren cerrahi operasyonla kafasındaki kistten sağlıklı olarak kurtulan Bebek Pürmüslü, daha sonra ameliyat sonrası yoğun tedavi için küvöze alındı.

Bebeklerinin böyle bir rahatsızlıkla dünyaya gelmesi ve yaşama ihtimalinin çok düşük olmasından dolayı yıkılan aile, operasyondan sonra adeta yeniden hayata döndü. Ameliyatı yapan doktor ve personele minnettarlıklarını belirten baba Mehmet Salih Pürmüslü, “Son derece mutluyum, bebeğimizin kurtulmuş olması ve sağlığına kavuşmasından dolayı Allah’a şükrediyorum. Dr. Burhan Bey’e ve bebeğimizin sağlığı için çalışan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Operasyon ile ilgili bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Burhan Yaşar, “Bu tür vakalarda başarı oranı düşüktür ve hassasiyetle çalışılması gerekir. Bebeğin sağlığına kavuşması son derece sevindiricidir.” diye konuştu.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.