Yerel Yönetimler Bilgilendirme Toplantısı

Bayburt Postası - İller Bankası 17. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gümüşhane ve Bayburt İlleri Yerel Yönetimleri Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Gümüşhane'de yapıldı. Çimenler Otel'de yapılan toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İller Bankası 17. Bölge Müdürü Şükrü Aygar, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Bayburt Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ile Gümüşhane ve Bayburt ilçe, belde belediye başkanları katıldı. Katılımcılara İller Bankasının faaliyetleri hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Şükrü Aygar, içme suyu tesisleri, kanalizasyon tesisleri, arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı tesisleri ve katı atık tesislerinin son derece pahalı yatırımlar olduğunu, işletme ve bakım maliyetlerin de yüksek olduğunu belirtti.

Yerel Yönetimler Bilgilendirme Toplantısı

Yerel Yönetimler Bilgilendirme ToplantısıBayburt Postası - İller Bankası 17. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gümüşhane ve Bayburt İlleri Yerel Yönetimleri Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı Gümüşhane'de yapıldı. Çimenler Otel'de yapılan toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İller Bankası 17. Bölge Müdürü Şükrü Aygar, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Bayburt Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ile Gümüşhane ve Bayburt ilçe, belde belediye başkanları katıldı. Katılımcılara İller Bankasının faaliyetleri hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Şükrü Aygar, içme suyu tesisleri, kanalizasyon tesisleri, arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı tesisleri ve katı atık tesislerinin son derece pahalı yatırımlar olduğunu, işletme ve bakım maliyetlerin de yüksek olduğunu belirtti.

Yerel yönetimlerin sorumluluğunda yürütülen bu hizmetlere Büyükşehir Belediyelerinin dışında yerel yönetimlerin teknik ve mali imkanlarının yetmediğini ifade eden Aygar, milli kaynakların verimli bir şekilde kullanılması ve ülke insanına hizmete çevrilmesinin önemine vurgu yaparak, "İller Bankası'nın değişen ülke ve dünya koşullarına uyum sağlayabilmek ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayabilmek amacıyla başlatmış olduğu yeniden yapılanma çalışmaları son aşamasına gelmiştir. İller Bankası gelişen ve büyüyen şehirlerimizin nitelikli ve uzun ömürlü, sağlıklı bir alt ve üst yapıya kavuşturulması, şehirleşmenin ortaya çıkardığı çevre kirliliğinin önlenmesi ve modern kentlerin geliştirilmesine yönelik hizmetlerini artan bir ivme ile sürdürecektir." dedi.

İller Bankası'nın temel faaliyetlerini; finansman temini, danışmanlık ve teknik hizmet, proje geliştirmek, yatırım faaliyetleri olarak tanımlayan Bölge Müdürü Aygar, "Son yıllarda, özellikle son birkaç ay içerisinde seçimden sonraki dönemde belediyelerimizin had safhada talep ettiği en önemi husus kredi uygulamaları. Bankamızın kredi uygulamalarını üç ana başlık altında toplayabiliriz. Birincisi, banka yatırım programında yer alan her türlü yapım işlerine ilişkin krediler. İkincisi ortak İdarelerin kendi yatırım programlarında yer alan yapım işlerine ilişkin krediler. Üçüncüsü ise ortak İdarelerin ihtiyaç duydukları her türlü malzeme, ekipman ve araç, gereç alımına ilişkin kredilerdir. Son düzenleme ile yerel yönetimlerimizin pay dağıtımı ile ilgili yasa ile düzenlendiği şekilde belediyelerimizin paylarının tamamını kesemiyoruz. Kanun gereği borcu ne olursa olsun payının her ay yüzde 60'ını belediyelere göndermek zorundayız." şeklinde konuştu.

Katılımcıları haritacılık, imar planlama, içme suyu ve arıtma tesisleri, kanalizasyon ve arıtma tesisleri, yapı tesisleri, derin deniz deşarjı ve kredi uygulamaları hakkında bilgilendiren bölge müdürü Şükrü Aygar: "Bizler yerel yönetimlerin hizmetindeyiz. Müşteri velinimetimizdir anlayışı ile biz onların ayaklarına gideceğiz. Bizler Sürdürülebilir bir belediyecilik için sizlerin her zaman yanında olacağız." diye konuştu.

Toplantı katılımcılardan gelen soruların Bölge Müdürü Aygar tarafından cevaplandırılmasının ardından verilen yemekle son buldu.

YASAL UYARI: www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.