Yazıcıoğlu, en çok Bayburt’a güveniyor

Partisinin Erzurum'daki belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya katılmak için Erzincan'dan kara yoluyla kente gelen Yazıcıoğlu'nu, il sınırında partililer karşıladı. Toplantıda konuşan Yazıcıoğlu, yerel seçimlerde hayalperest değil, gerçekçi bir strateji izlediklerini söyledi. Güçlü oldukları Sivas, Balıkesir, Bayburt ve Hatay illerinde belediye başkanlıklarını, büyük illerde ise bazı ilçeleri almayı hedeflediklerini ifade eden Yazıcıoğlu, ''İl Genel Meclisi üyeliklerinde ise partimizi 3-4 kat sıçratacağız. Yerel seçimlerin ardından yapılacak genel seçimlerde BBP asgari iktidar ortağıdır. Sonraki seçimlerde ise iktidardır'' diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Davos'ta gösterdiği tepki dolayısıyla tebrik ettiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yazıcıoğlu, en çok Bayburt’a güveniyor

Yazıcıoğlu, Erzurumda konuştuPartisinin Erzurum'daki belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya katılmak için Erzincan'dan kara yoluyla kente gelen Yazıcıoğlu'nu, il sınırında partililer karşıladı. Toplantıda konuşan Yazıcıoğlu, yerel seçimlerde hayalperest değil, gerçekçi bir strateji izlediklerini söyledi. Güçlü oldukları Sivas, Balıkesir, Bayburt ve Hatay illerinde belediye başkanlıklarını, büyük illerde ise bazı ilçeleri almayı hedeflediklerini ifade eden Yazıcıoğlu, ''İl Genel Meclisi üyeliklerinde ise partimizi 3-4 kat sıçratacağız. Yerel seçimlerin ardından yapılacak genel seçimlerde BBP asgari iktidar ortağıdır. Sonraki seçimlerde ise iktidardır'' diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Davos'ta gösterdiği tepki dolayısıyla tebrik ettiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz doğru yapılanlara doğru diyen bir partiyiz. Başbakan Davos'ta tepki koydu, alkışladım. Kendisini bir defa daha tebrik ediyorum. İsrail'in zulmüne karşı bir şeyler yapmalıyız. Filistinlilere bomba atan İsrailli pilotların Türkiye'de eğitimine son verilmesi gerektiğini de ilk ben söyledim. Tekrar Başbakanı tebrik ederim ama sabah akşam Davos ile seçimi geçiremezsin. Bir Ergenekon, bir Davos yeter. Gel biraz da esnafın, çiftçinin durumunu konuşalım. Bir ay primini ödeyemeyen BAĞ-KUR'lu hastane kapılarından döndürülüyor. Üretici, üretemiyor. Esnafın durumu perişan. Siyaseti buradan yapalım. Her seçim dönemi bir cambaz oyunu oynanıyor.''

Gücünü milletten alan bir partiyiz

Partisinin gücünü milletten aldığını bildiren BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ''Biz sırtımızı ABD ve İsrail lobilerine, Avrupa Birliği fonlarına yaslamıyoruz. Bu şekilde yapılarak güçlü olunabilir, ancak biz böyle gücü istemiyoruz'' dedi.

BBP'nin seçim öncesi devlet yardımı almadığını kaydeden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

''Adının başına adalet koymuş, kendilerine Adalet ve Kalkınma Partisi demişler. Bu nasıl adalet? Köylü 'geçinemiyoruz' diyor, onlar 'gözünü toprak doyursun' diyor. Vatandaş 'sıkıntım var' diyor, onlar 'ağzına ekmeği ben mi koyayım?' diyor. Vatandaş 'anam ağladı' diyor onlar 'ananı da al git' diyor. Şimdi ise seçime geldik. Ben şehit çocuklarına burs, çiftçiye, memura, işçiye, emekliye, BAĞ-KUR'luya, esnafa, gaziye, engelliye kaynak verelim diyorum. 'Bütçe dengemiz bozulur' diyorlar. Ama bunu diyenler devletin kasasından 100 milyon TL'nin üzerinde parayı seçimde kullanacak.

CHP 70 milyon TL, MHP ise 40 milyon TL para alacak ve kullanacak. Biz ise hiç para almayacağız. Burada adalet var mı? Burada adalet olmadığı gibi ahlak da yok. Böylesi bir haksız rekabetle karşı karşıyayız. Ben şehidinin çocuğuna üç kuruş para veremeyen devletin seçimlerde bu savurganlığı yapmasını haram olarak görüyorum. Bu haramı alıp kullananların da adlarının başına adalet yazmalarını doğru bulmuyorum.''

Konuşmaların ardından, BBP'nin Erzurum'un bazı ilçelerindeki ve beldelerindeki belediye başkan adayları açıklandı. BBP, belediye başkan adayı olarak Horasan ilçesinde Ahmet Aydın'ı, Pasinler'de Ümit Kızılkaya'yı, Çat'ta Mehmet Polat'ı, Palandöken'de Ünal Kırmacı'yı gösterdi. İspir'in Çamlıkaya beldesinde ise Şükran Ünal'ın belediye başkan adayı olduğu açıklandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.