Soylu İhsanoğlu'nu İsveç çakısına, Kılıçdaroğlu'nu Tipitip'e benzetti

Aydın’da il binasında partilileriyle biraraya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyasi rakipleri ve cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na hakarete varan eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu,...

Soylu İhsanoğlu'nu İsveç çakısına, Kılıçdaroğlu'nu Tipitip'e benzetti
Aydın’da il binasında partilileriyle biraraya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, siyasi rakipleri ve cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na hakarete varan eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, bir karikatür tiplemesi olan Tipitip’e, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi akıl sağlığı yerinde olmayan ve tozutan kişiye, İhsanoğlu’nu İsveç çakısına, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ise kırmızı başlıklı kızı yemeye çalışan kurda benzetti. Sözde paralel yapılanmanın kökünü kazıyacaklarını belirten Soylu, “Biz CHP ve MHP ile demokrasi mücadelesi veririz, meşru görürüz, bunu doğru da görürüz ama ipi başkalarının elinde olanlarla, siyaseti gölge boksu gibi yapanlarla bir demokrasi mücadelesi vermeyiz. Biz onları tasfiye ederiz. Bu kadar basit. Biz de bugün bunun muamelesini gerçekleştiriyoruz. Bu kadar basit. Hukuk devleti, hukukun üstünlüğü içerisinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları için Aydın’a gelen Soylu AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, milletvekilleri ve diğer partililerce karşılandı. Burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için çalışılmasını istedi: "Herkesin ne yaptığını biliyoruz. 10 Ağustos, halkın vereceği kararın akabinde yeni bir anlayışı getirecektir. Cumhurun devleti olacak, yani halkın devleti olacak. Devletin milleti hizmetkâr gördüğü değil, tam tersi devletin milleti efendi gördüğü, milletin devleti hizmetkâr gördüğü anlayış olacak. Cumhurbaşkanı seçimi de halkın yıllardan beri kendisini idare etmeye çalışanlara, halkın içerisine olmadan halkı yönetmeye çalışanlara, yani vesayet sistemine galibiyetinin zirvesidir, şahikasıdır, nirvanasıdır ve en üst noktasıdır. Türkiye, her cumhurbaşkanı seçimi öncesi maalesef krizlerle karşı karşıya kalmıştır. Krizler, vesayet sisteminin güçlenmesine sebebiyet teşkil etmiştir, yani devlet halktan koparılmış, bir devlet millet kavgası sürekli olarak başlatılmıştır. Onun için 10 Ağustos, bir devlet millet muhabbetinin başlangıcıdır. Sadece bir cumhurbaşkanı seçimi değil, devlet millet muhabbetidir. Sadece Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmayacaktır; Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdülhamit, Abdülmecit, Atatürk’ün hayalleri cumhurbaşkanı olacaktır. Menderes cumhurbaşkanı olacaktır, Özal cumhurbaşkanı olacaktır, Erbakan cumhurbaşkanı olacaktır. Bu memlekette, bu memlekete hizmet etmek isteyen herkes cumhurbaşkanı olacaktır. Cumhurbaşkanı seçimi, halkın vesayete galip geldiği takıdır. Zafer takıdır, yani yıllardan beri her cumhurbaşkanı çeçimi öncesi vesayet biraz büyüdü, milleti iktidardan uzaklaştırdı. İktidar olundu, muktedir olunamadı. Muktedir vesayet oldu. 10 Ağustos milletin vesayete, faiz lobisine, kurulan tuzaklara, darbecilere darbesidir. 10 Ağustos, tam bağımsızlık ve egemenlikle buluşmadır.”

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, içinde cımbız ve gazoz kapağı açacağı da bulunan İsveç çakısına benzeten Genel Başkan Yardımcısı Soylu, “Dününü bilmediğimiz, bugününden çok haberdar olmadığımız ve yarınından bir şekilde hangi kararları alacağı. hangi tercihlerde bulunacağı konusunda destekleyen siyasi partilerin bile emin olamadıkları bir cumhurbaşkanı adayı. İsveç çakısı gibi bir adam. Sabah bir numara, öğle bir numara, akşam bir numara. İsveç çakısının içinden cımbız bile çıkıyor, herşey çıkıyor. Gazoz kapağı açacağı bile çıkıyor. İsveç çakısı gibi bir adam. Üstü kavak, altı şişhane. Menderes’in mezarına gidince sahte gözyaşları döküyor ama oradan çıkışta Menderes’in celladı İnönü’yü övüyor. Tam İsveç çakısı. Beş gün sonrasını, on gün sonrasını göremeyen, bizim büyük hayallerimizi, hedeflerimizi, ideallerimizi nasıl görecek? Ekmeleddin İhsanoğlu, cici insanların cici çocuğu. O hiçbir şeye karışmıyor. Her gün türbe mezar ziyaret edecek. Tetikçileri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Sayın Başbakan’a sürekli olarak hakaret edecekler ve iftira edecekler. Sonra da diyecekler ki, 'Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi geriyor.' Cumhurbaşkanı adayı çıkarmışsınız, adam binbir surat; sabah bir, öğle bir, akşam bir başka.” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin, Başbakan Erdoğan'a devamlı hakaret ettiğini belirten Süleyman Soylu, “Eskiden bir sakız vardı, Tipitip. İçinden karikatür çıkardı. Adam Tipitip Kemal. Sabah akşam karikatür gibi, anlamak mümkün değil. Bunların siyasi ciddiyetleri yoktur. Hepsinin akortları bozulmuştur. Ne söyledikleri, ne yaptıkları bir şekilde birbirleriyle uyumlu değildir. Devlet Bahçeli, anlıyorum, çevreci değilsin ama nükleer santrale karşısın, Marmaray’a karşısın, şehir hastanelerine karşısın. Yav be birader, Tayyip Erdoğan üç tane gol atıyor, bundan niye rahatsız oluyorsun? Allah akıl sağlığı versin. Biz dua ederken böyle deriz, Allah ekıl sağlığı versin. Allah bu adama akıl sağlığı versin, anlaşılan iyice tozuttu. Bunu ciddiye almamak lazım. Bir siyasi parti liderinin, bu kadar kendini kaybedip bu kadar kendinden geçip ya yani ilacına, yemeğine bir şey karıştırıyorlar, Tayyip Erdoğan adını duyunca kendinden geçiyor. Ben bunları söyledim ya, onun bir iki tane eksik akıllı yardımcısı var, yarın öbür gün her türlü hakareti bize ediverirler." şeklinde konuştu.

MHP ve CHP’lilere de seslenen Soylu, “Şu anda işbirlikçilik yaptıkları, kolkola yürüdükleri paraleller, yeni Türkiye’de yeni Türkiye’nin ve insanlarımızın huzurunu ortadan kaldırmanın hesabını yapmaktadırlar. Cumhurbaşkanı seçimi, bizim paralellerin kökünü kazıma irademizin en önemli geçiş güzergâhı olacaktır. Biz irademizi ortaya koyuyoruz. Aldığımız yüzde 45,5 oy, onları girmek istedikleri siyaset sahnesinden tasfiye etmiştir. Şimdi başka bir tasfiye süreci vardır. Devlete sızmak istedikleri her noktadan tasfiye edileceklerdir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.