Siyasi arenaya genç bir yüz: Alim Erdemir

Siyasetin ısındığı şu günlerde, yarışın Bayburtlu genç yüzlerinden biri olan Alim Erdemir, aday adaylığını açıklamasının ardından ayağının tozuyla uzun yıllardır hizmet ettiği Pendik'te yerel bir haber sitesine konuştu. İşte o söyleşiden öne çıkanlar...

Siyasi arenaya genç bir yüz: Alim Erdemir
Bayburt Postası - Pendik Belediyesi’nin değişik birimlerinde görev alan Alim Erdemir, 2015 Genel Seçimlerinde Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

Siyasetin ısındığı şu günlerde, yarışın Bayburtlu genç yüzlerinden biri olan Alim Erdemir, aday adaylığını açıklamasının ardından ayağının tozuyla uzun yıllardır hizmet ettiği Pendik'te yerel bir haber sitesine konuştu. İşte o söyleşiden öne çıkanlar:  

Röportaj: www.pendiknethaber.com

- Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
- Bayburt'ta doğdum. İlk ve orta tahsilimi Bayburt'ta, liseyi İzmit İmam Hatip Lisesi'nde, üniversiteyi Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, Yüksek Lisansımı ise Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi alanında tamamladım. 1997'de Körfez Belediyesi'nde başladığım kamu çalışma hayatına, 2000-2003 yıllarında İzmit Büyükşehir Belediyesi, 13 Yılı Pendik Belediyesi'nde olmak üzere; toplam 17 Yıl Müdürlük ve Danışmanlık görevlerinde bulundum. Almanya , Hollanda, İsveç, İtalya ve Slovenya gibi ülkelerde yönetim ve organizasyon alanında inceleme ve kurumsal araştırmalar yaptım. Kocaeli Refah ve Fazilet Partisi gençlik kolları ve Milli Gençlik Vakfı'nın yönetim kurullarında görev aldım. Değişik gazete ve dergilerde köşe yazarlığı ve radyo programcılığı, Sivil Toplum Örgütlerinde yöneticilik ve proje danışmanlığı, Savate Federasyon temsilciliği ile uluslararası spor etkinliklerinde bulundum. Halen Anadolu Bayburtlular Derneği Genel Başkanlığı'nı yürütmekteyim. Kur'anda Devlet Ahlakı, Kamu Yönetimlerinde Stratejik Planlama Süreçleri, Başarının Sırrı 7 T olmak üzere 3 eserim yayınlandı. Arapça ve İngilizce biliyorum. Pendik Devlet Hastanesinde Plastik Cerrahi Uzmanı olan Opr.Dr.Betül Erdemir'le evli olup, 2 çocuk babasıyım.

- Belediyelerde uzun yıllar görev yaptınız... Biraz bahsedebilir misiniz?
- Yöneticiliğini yaptığım her birimde, her zaman insan kaynağını önemsedim. İmkansız diye bir şey yoktur ilkesini çevreme yerleştirme gayreti içinde oldum. Personel ver çalışanlar arasında hiç bir ayrım yapmadım. Aldığım görevleri layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum.


- Siyasete ilginiz nasıl başladı?
- İmam Hatip Lisesi orta kısmında siyasete merhaba dedik. Okul yıllarımızda Milli Gençlik Vakfı şubelerine giderek sohbetlere katılır oradan da Refah Partisi ilçe teşkilatlarına misafir olarak gelen hatip abilerimizi dinlerdik. Ülkenin içinde ki durum, yokluk ve yoksulluk bizi gelecek adına siyasi mülahazalar yapmaya iterdi. Aktif siyasi hayatıma Bayburt'tan İzmit'e taşındığımızda İzmit İmam Hatip Lisesi yıllarımda başladım. Çünkü bu okul Şevki Yılmaz, Necati Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık gibi önemli isimleri yetiştirmişti. Bizim siyasi duayenlerimiz olarak görülüyordu. Onlardan aldığımız ilhamla Refah Partisi Kocaeli İl Gençlik teşkilatlarında aktif görev aldık. Üniversite eğitimimi aldığım İlahiyat Fakültesi yıllarında Erzurum'da Refah Partisi çalışmalarına ve Milli Gençlik Vakfı faaliyetlerine aktif olarak katıldım.

- İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldunuz. Adaylık süreciyle ilgili bilgi verebilir misiniz?
- 13 yıldır Pendik Belediyesi'nde çalışmamız sebebiyle bir çok sivil toplum kuruluşu, işletme ve değişik kurumlarla tanışma ve program yapma imkanına kavuştuk. Bu vesile ile gerek hemşeri çevrem gerekse diğer sosyal gruplar tarafından tanınan bir yüz haline geldim. 30 yıllık siyasi serüveninde verdiği cesaretle hizmet verdiğim bu bölgede aday adayı olmaya karar verdim. Hep diyorum, bizimki karınca misali bir hareket. Aslolan bizim için şahsi istikbal mücadelesi değil milletin istiklal mücadelesidir. Bazı mihraklar gelişmiş ve halkı huzur içinde yaşayan bir Türkiye istemiyor. Bu süreçte bizden görünen grupları bile iktidarımıza karşı kışkırtmayı başardılar. Bunun için bize düşen görev Ak bir dava için durmaksızın çalışmak.

- Adaylığınız kesinleştiği taktirde çalışmalarınız nasıl olacak?
- Partimizin politikalarını 7'den 77'ye herkese anlatmak amacıyla gece gündüz durmadan çalışacağız. Bu çerçevede hiçbir ayrım gözetmeksizin Alevi-Sünni, Türk-Kürt bütün İstanbullulara Ak Partimizi, yeni Türkiye gerçeklerini ve politikalarını anlatacağız. Ve onlardan partimize daha fazla destek isteyeceğiz. Türkiye'nin önündeki en önemli hedeflerden biri Anayasa değişikliği. Bunun içinde en Ak Partimizin az 367 milletvekili ile mecliste temsil edilmesi gerekiyor.



- Seçilmeniz durumunda siyasete ve bölgemize ne gibi yenilikler ve değişiklikler getirmeyi düşünüyorsunuz?
- Bölgemizdeki problemleri ve çözümlerini bu güne kadar en güzel şekilde teşhis eden Ak Partimizdir. Dolayısıyla bu teşhisler çerçevesinde hareket ederek bölge ihtiyaçlarını gözlemleyip ilgili kurumlar nezninde girişimlerde bulunmak ve her zaman halkımızla iç içe olarak onların problemlerini dinlemek en önemli önceliğimiz olacaktır.

- Son olarak Pendik kamuoyuna iletmek istedikleriniz nelerdir?
- Yeni Türkiye'de bütün vatandaşların hoşgörü ve saygı çerçevesinde bu ülkenin geleceği adına Ak Partimize destek olmalarını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
y.kocabey 9 yıl önce

ALLAH MUVAFFAK ETSİN İNŞALLAH.

Avatar
Sebahattin Oezbek allah utandırmasın 7 yıl önce

güzel insan Allah yolunu acik etsin