Şeref Oruç: "Yatırım, Bayburt için yola çıkanların işidir"

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Milletvekili Aday Adayı Yard. Doç. Dr. Şeref Oruç, seçim çalışmalarına başlamıştır. Tüm Bayburtlu hemşerilerimize selam, sevgi ve saygılarımızla. (Bu bir reklamdır.)

Şeref Oruç:

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Milletvekili Aday Adayı Yard. Doç. Dr. Şeref Oruç, seçim çalışmalarına başlamıştır. Tüm Bayburtlu hemşerilerimize selam, sevgi ve saygılarımızla. (Bu bir reklamdır.)

 

 

 

 

 

Şeref Oruç: "Vekillik değil, hizmet için yola çıktık"

 

Şeref Oruç kimdir?

1970 yılında Bayburt’ta doğan Şeref Oruç, ilköğretim ve lise tahsilini Bayburt'ta tamamladı. 1994 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) mezun olan Oruç, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrenimi sırasında onur ve yüksek onur alma başarılarını göstererek İnşaat Mühendisi oldu.

Öğrenciliği sırasında 2 yıl süreyle (1992-1994) KTÜ Öğrenci Derneği Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı yaptı.

Üniversiteden mezun olduğu yıl KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine başladı. 1995 yılında KTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1997 yılında yüksek lisans diploması aldıktan sonra, 1998 yılında aynı üniversitede başladığı doktora çalışmasını 2002 yılında bitirerek Doktor unvanı aldı. 2007 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak atandı.

22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde MHP Bayburt Milletvekili Adayı oldu.

İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Merkez Delegeliği, Oruçkent Konut-Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanlığı gibi sivil toplum kuruluşlarında görevler yaptı.

Öğretim Üyesi olarak danışmanlığında beş adet Yüksek Lisans bir adet Doktora çalışmasını yöneterek tamamladı. Ayrıca, TÜBİTAK tarafından ödüle haiz uluslararası hakemli dergilerde ve ulusal dergilerde yayımlanan makaleleri yanında uluslararası ve ulusal düzeydeki bilimsel toplantılarda çok sayıda bildirisi, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından desteklenen Bilimsel Araştırma Projeleri ve bölge mahkemelerine uzmanlık dalıyla ilgili sunduğu çok sayıda bilirkişi raporu bulunmaktadır.

Özellikle Karadeniz Bölgesinin kalkınmasına yönelik bilim dalıyla ilgili çok sayıda Ulusal ve Bölgesel yayın yapan Tv-Radyo programlarına konuşmacı olarak katılan Oruç, yine benzer konularda Panel-Seminer ve Konferanslar vermiştir.

Halen aynı üniversitede Yrd.Doç.Dr. olarak görev yapan ve 2010 yılında Doçentlik koşullarını sağlayarak başvurusunu yapan Oruç, iyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.