Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partisi'nin Bayburt milletvekili adayları oylarını kullandı. Toplam 43 bin 502 seçmenin oy kullandığı Bayburt’ta, 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri sona erdi. Sabah saat 07.00’den itibaren Bayburt genelinde kurulan toplam 302 sandıkta oylamaya katılan vatandaşların oy verme işlemi sona ererken, oylama saat 16.00´da son buldu.
Türkiye genelindeki seçim sürecinin aksine çok sakin bir seçim sürecinin yaşandığı Bayburt’ta oy verme işlemi de dostluk içerisinde sona erdi. Vatandaşlar sorunsuz bir şekilde oylamaya katılırken, siyasi parti adayları da kayıtlı oldukları sandıkta oylarını kullandı.
Ak Parti Bayburt Milletvekili Adayı Bünyamin Özbek, oyunu Bayburt Anadolu Lisesi’nde bulunan 1042 nolu sandıkta kullandı. Eşi Gülda Özbek ve oğlu ile birlikte oy verme işlemine katılan Özbek’in oyunu, 8 yaşındaki oğlu Mehmet Emin sandığa bıraktı. Özbek’e, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi eşlik etti.
Oy verme işlemine CHP Bayburt İl Başkanı Cemal Gonca ile katılan CHP Bayburt Milletvekili Adayı Hacı Dursun Yaşaroğlu, oyunu Güneydere köyünde bulunan 1150 nolu sandıkta kullandı.
MHP Bayburt Milletvekili Adayı Şeref Oruç oylamaya, parti yönetimiyle birlikte geldiği Bayburt Anadolu Lisesi’nde katıldı. 1041 nolu sandıkta oyunu kullanan Oruç’u, MHP Bayburt İl Başkanı Suat Karapınar ve MHP Merkez İlçe Başkanı Suat Doğan ve partililer yalnız bırakmadı.
Saadet Partisi Bayburt Milletvekili Adayı Hacı Murat Kumbasar ise Hayırseverler İlköğretim Okulu’nda bulunan 1029 nolu sandıkta oyunu kullandı. Vekil adayı Kumbasar’a Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur ve partililer eşlik etti.










