Prof. Bilgin, Başbakan Başdanışmanı oldu!

Prof. Dr. Vedat Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı oldu.

Prof. Bilgin, Başbakan Başdanışmanı oldu!
Bayburt Postası - Prof. Dr. Vedat Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı oldu. Bugün, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan davet alan Prof. Dr. Vedat Bilgin bir süre görüştükten sonra Davutoğlu’nun ‘Başdanışmanlık’ teklifini kabul etti.

Çözüm Süreci’nde görev alan Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer alan Prof. Bilgin’in ‘başmüşavir’ sıfatıyla Afyon’daki AK Parti kampına katılacağı öğrenildi.

Vedat Bilgin kimdir?

1954’te Bayburt’ta doğan Vedat Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans eğitimini dereceyle bitirdi, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Üniversite öğrenciliği esnasında Genç Arkadaş Dergisini yayınladı; daha sonra Türkiye Günlüğü Dergisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 1995’te İngiltere’de York Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yapan Bilgin, 2000 yılında koalisyon hükümetinde Başbakanlık Başdanışmanı olarak dönemin Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanlığını yaptı.

Daha sonra TCDD Genel Müdürlüğü’ne getirilen Bilgin, Türkiye'de üretilen ilk modern tren yolu rayı üretimini başlattı; ilk hızlı tren olan Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesini başlattı. 2003’te kendi isteğiyle görevinden ayrılan Bilgin, halen Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü’nde öğretim üyesi. Michigan Üniversitesi’nde de “Ortadoğu’da Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer alan Bilgin, Habertürk, Bugün ve Akşam gazetelerinde yazarlık yaptı. Halen Akşam gazetesinde yazılarını sürdürüyor. Prof. Vedat Bilgin ayrıca, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2013 yılının Fikir Yazarı ödülü sahibi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muratyşkırzı 9 yıl önce

Vatana millete hayırlı olur inşallah...

Avatar
BAYBURT HALKI 9 yıl önce

sn vedat bey bir zamanlarda d.d.y.gen müd.yaptı.!..."İNŞAAALLAH BU VAZİFESİNDE
DE"BAYBURT,UN HAK ETTİĞİ YATIRIMLARA..!!, YARDIMCI OLUR,hayırlı olsun.slm

Avatar
adem kose 9 yıl önce

Vatana millete bayburta hayırlı olsun şahada yakışır padişahada

Avatar
SİNAN 9 yıl önce

GÜZEL BİR MAKAM ,,TEBRİKLER.

Avatar
c demiray 9 yıl önce

ALLAH HAYIRLI ETSIN yeni gorevinde basarilar dilerim

Avatar
Ishak Bulut 9 yıl önce

Cenabı allah yardımcın olsun sayın hemşerim

Avatar
Gurbetçi 9 yıl önce

Vedat beye bu ZİKZAK çok güzel yakışmış, ne diyelim, gün ola harman ola........

Avatar
YUSULİ 9 yıl önce

GURUR DUYDUM BAYBURT İÇİN BİRŞEYLER YAPACAĞINA İNANIYORUM. KENDİSİNDEN BAYBURT İÇİN İÇİN ETKİLİ BİR MÜCADELE DİLİYORUM. ALLAH UTANDIRMASIN