Özbek'ten MHP iddiası

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, TBMM’de yaptığı konuşmada MHP hakkında önemli bir iddiada bulundu.

Özbek'ten MHP iddiası
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, TBMM’de yaptığı konuşmada MHP hakkında önemli bir iddiada bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı için verilen önergenin aleyhinde söz alan Bünyamin Özbek, AK Parti hükümetlerinde bakanlığın yaptığı çalışmalara değindi. 

Konuşmasının son bölümlerinde MHP sıralarından gelen sataşmaya karşılık veren Özbek, MHP Bayburt İl Başkanı'nın köylerdeki seçim gezilerinde ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin’ dediğini ileri sürdü.

Bayburt'ta göçün durduğunu da iddia eden Özbek, "2002’ye kadar göç veren Bayburt’umuz, tarıma verilen desteklerden dolayı göç vermez hale gelmiştir" dedi.

Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Parti Hükümetleri döneminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan hizmetlere değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya'da 7’inci, Avrupa’da 2’ci"

“Tarım sektörü gerek sosyal gerek ekonomik olarak ülkemiz için en önemli sektördür. Tarım alanında yapılan köklü reformlar, proje ve çalışmalarla ülkemiz tarımı yaşanan finansal krizlere rağmen son 10 yılın 9’unda büyüyerek yarım yüzyılın rekorunu kırmıştır. Bu çalışmalar neticesinde ülkemiz tarımsal ekonomik büyüklükte 2002 yılında dünyada 11’inci, Avrupa’da 4’üncü sıradayken, 2013 yılında dünyada 7’nci sıraya, Avrupa’da ise 2’nci sıraya yükselmiştir. Ülkemiz dünyada 7 üründe lider, 31 üründe ilk 5’te. Tarımsal ihracatta 5 üründe lider, 21 üründe ise ilk 5 sırada. Tarımsal gayri safi yurtiçi hasılat 36 milyar liradan, AK Parti hükümetleri zamanında 112 milyar liraya ulaşmıştır. Tarım sektöründe kişi başına gelir 2002 yılında bin 64 dolar iken, AK Parti hükümetleri döneminde 4 bin dolarlara kadar ulaşmıştır. Tarımsal ihracat 4 kat artarak 16 milyar dolara ulaşmıştır. Çiftçilerimize karşılıksız olarak dağıtılan tarımsal destek miktarı 2002 yılında 1.9 milyar lira iken, 2014 yılında 9 milyar liraya ulaşmıştır. Tarım sektörü hükümetimiz döneminde verilen yaklaşık 60 milyar nakit destek ve başlatılan projeler neticesinde önemli bir gelişim sağlamıştır." 

"23 bin personel artışı sağlanmıştır"


"Yukarıda belirttiğim gelişmeler yanında üretimde kaliteyi, standart ve kırsalda yaşam seviyesini yükselterek ülke tarımı sürdürülebilir bir sektör haline gelmiştir. Tarım sektörü son 10 yılda 53 yıl içerisinde kesintisiz bir şekilde büyüme gerçekleştirmiştir. Uygulanan etkin tarım politikaları, verilen destekler, teşvik mekanizmaları ve yatırımcılara sağlanan kolaylıklar ile tarım sektöründe yatırımlar artmıştır. 2012 yılında yenilenen ve kapsamı genişletilen yatırımlar devlet yardımları ve karar çerçevesinde tarım ve gıda sektörüne yönelik yapılan yatırımlarla genel teşvik sistemi ve bölgesel teşvik sistemi kapsamında önemli teşvikler sağlanmıştır. Bölgesel teşvik sistemi kapsamında belirlenen limitlerde damızlık hayvancılık yatırımlar, gıda ürünleri ve içecek imalatı, balık yavrusu ve yumurtası dahil su ürünleri yetiştiriciliği, soğuk hava deposu hizmetleri, lisanslı depoculuk, seracılık yatırımları teşvik kapsamlarında yer almaktadır. 2003-2014 yılları arasında KPSS sonucuna göre merkezi yerleştirme ile Bakanlığımıza 9 bin 165 kişi alınmıştır. 2002 yılında bakanlıkta ziraat mühendisi 6 bin 357 kişi çalışıyordu, artış oranı yüzde 143 olmuştur. Gıda mühendisi olarak bakanlıkta 181 kişi vardı, bugün bin 561’e yükselmiştir. Toplam olarak hükümetlerimiz döneminde 23 bin personel artışı sağlanmıştır. Bakanlığımızda bin 967 tane veteriner, 2 bin 185 mühendis açığı vardır, doğrudur. 2015 yılı Mart-Nisan ayında bu tür alımlar yapacağız."

"Bayburt’umuz göç vermez hale gelmiştir"

"Tarım sektörü ekonomisinin tarıma dayalı Bayburt gibi illerde ne anlama geldiğini iyi biliyoruz. 2002’ye kadar göç veren Bayburt’umuz, tarıma verilen desteklerden dolayı göç vermez hale gelmiştir. Tarımdaki kalkınma öncesinde 101 milyon lira Bayburt’umuza yatırım yapılmıştır. Son 11 yılda 10 adet tarımsal işletme tesisi yüzde 50’lik hibe desteği ile kurulmuş olup, ilimiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamıştır. Yapımı tamamlanan Demirözü Barajı ile 11 bin 260 hektar tarım arazisi sulanır hale gelmiştir. 16 köyü kapsayan yaklaşık 20 bin hektarlık alanı kapsayan arazi toplulaştırması ihalesi yapılarak toplulaştıurma çalışmaları başlamıştır. Aynı zamanda Masat Sulama sisteminde de arazi toplulaştırma çalışmaları yapılacaktır. Bayburt aynı anda hem DOKAP hem DAP kapsamına giren 2 ilden biridir. 27 milyon dolarlık Bayburt- Gümüşhane Rize Kırsal Kalkınma Projesi ile 115 milyon liralık Çorh Havzası Rehabilitesi projeleri başlatılmıştır. Çiftçilerimiz faiz yükü altında ezilmekten kurtarılmış olup, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çiftçilerimize hayvancılık ve sulama yatırımları için 7 yıla kadar vadeli sıfır faizle kredi verilmektedir. Son 12 yılda ilimizdeki tarımsal kooperatiflere kullandırılan kredi tutarı 11 milyon liradır."

"Sizin il başkanınız bile..."


"Biz bunun faydasını seçimlerde görüyoruz. Bakın en son 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80 Recep Tayyip Erdoğan’a Bayburt oy vermiştir. Bayburt doğuda fakir bir ilimizdir. Eğer AK Parti’den rızası olmasa Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 50 oy vermez. Bayburt 'Gezi' eylemlerinin olmadığı bir ildir. Bayburt 2011 seçimlerinde yüzde 63 AK Parti’ye oy vermiştir. Bakın sizin il başkanınız bile seçim çalışmalarına giderken köylerde “Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah başımızdan eksik etmesin” derdi. Yüzde 80 oy vermiş bir ilin milletvekili olarak Türkiye’deki tarımın nerden nereye geldiğini görüyoruz. En başarılı bakanlıklarımızdan biridir. Ben başta sayın Bakanımız olmak üzere tüm tarım bakanlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum."

O il başkanı kim ve hangi seçim?


Öte yandan Özbek'in TBMM'de gündeme getirdiği sürpriz iddiası, MHP İl Başkanı'nın kim olduğu sorusunu akıllara getirdi. "Bakın sizin il başkanınız bile seçim çalışmalarına giderken köylerde “Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah başımızdan eksik etmesin” derdi" şeklindeki ifadeleriyle isim vermeyen Özbek'in hangi seçim çalışmasını kastettiği de merak konusu oldu.

İLGİLİ HABERLER: 


*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alemdar dursun 9 yıl önce

Bir defa konuştun onda da yalan konuştun

Avatar
Yok artık 9 yıl önce

2002den beri GÖÇ azalmış mı! İlginç

Avatar
Asım KOCA 9 yıl önce

Tarımın nerden nereye geldiğini görüyoruz demiş. Ya güldürmeyin beni . Sizin gördüğünüzü bizde görüyoruz. Bayburtta ekili alanların istatistiğini'de bi çıkrasanıza .Adam bayburt RTE ye %80 oy vermesi ile övünüyor. Ya bayburtta 2002 den belli ne yapıldı bana somut bir şey söyleyin. Arkadaş. Tarım alanları ne kadar arttı . Tarım gelirleri ne kadar arttı onun rakamlarını verin. Bayburtun kişi başı düşen geliri il olarak ne kadar arttı . bir çiftçi ailenin yıllık geliri aile olarak ne kadar. TÜİK rakamlarına göre 4 kişilik bi ailenin yıllık geliri 4*12000 = 48000 dolar olması gerekiyor. Bayburtta o gelire sahip birtane bile aile yok . Sen neyi anlatıyon sayın özbek. Evet Yaptığınız çok iyi bir iş var . RTE nin her zaman arkasında oldunuz. Bunda kimse hakkınızı yiyemez. Ama Bayburtlunun ne kadar yanındasınız.

Avatar
tuğba 9 yıl önce

bizi temsil eden milletvekilimiz ne kadar da güzel temsil ediyor güya orada bizim sorunlarımız dile getirecek! Bayburt'un durumundan bi haber. Göç durmuş acaba ülkede bizim bilmediğimiz bi bayburt daha mı var kendinden haberi yok

Avatar
efe yilmaz. 9 yıl önce

Nufus göç etmiyormus.Bayburt icin ne arastirmis veya neler yaptirmis bilen goren varmi ,yaptigi en iyi is pesinden ayrilmayanlari bir yerlere getirmesi. yetmezmis gibi Bayburt milletvekili degilde sanki ak parti il baskani gibi davranmasi ,siyasi goruse gore insanlari ayirmasi gozlerden kacmiyor .kac kere tbmm de bayburt hakkinda hangi sorunu dile getirdi veya sorun cozdu ,insanlarin siyaset hakkinda elestiri bile yaptirmiyorlar,hala susan insanlari anlamiyorum

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

Cumhurbaşkanı geldi adeta dalga geçti bayburtla Şırnak Hakkari de yaptığı havaalanı anlatti bayburtta ne neyapti Özbek ilk konuştu oda yalan

Avatar
nusret yazici 9 yıl önce

YA BU ADAM SİYASETİ BİLMİYOMU, BU ADAMİ KİM TANİYOR, ULKU'DEN SONRA BU ADAM BAYBUR TA HİC YAKİSMAMİS

Avatar
Yakup 9 yıl önce

Bu adam milleti ne zannediyor,azdaha kürsüde dursaydı Bayburt a deniz geldiginide idda edecekdi.utanmadan sıkılmadan milleti enayi yerine koyuyor.