Özak: "Bu para sizin, biz sadece emanetçiyiz.”

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, incelemelerde bulunmak üzere Bayburt'a geldi. Bakan Özak ilk olarak Aydıntepe ilçesinde yapımı devam eden yayla göleti alanında incelemelerde bulundu. Bakan Özak, burada Bayburt İl Özel İdaresi yetkilisi İsmet Yıldız’dan gölet hakkında bilgi aldı. 1.5 Milyon depolama kapasitesine sahip olacak olan gölet, sulama ve içme suyu gibi ihtiyaçlara da cevap verebilecek. 4.000 dekar alanı kaplayacak olan gölet, aynı zamanda Devlet Su İşleri’nin pompaj tesislerini destekleyecek. Göletten elektrikte üretilebilecek.

Özak:

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, incelemelerde bulunmak üzere Bayburt'a geldi. Bakan Özak ilk olarak Aydıntepe ilçesinde yapımı devam eden yayla göleti alanında incelemelerde bulundu. Bakan Özak, burada Bayburt İl Özel İdaresi yetkilisi İsmet Yıldız’dan gölet hakkında bilgi aldı.

1.5 Milyon depolama kapasitesine sahip olacak olan gölet, sulama ve içme suyu gibi ihtiyaçlara da cevap verebilecek. 4.000 dekar alanı kaplayacak olan gölet, aynı zamanda Devlet Su İşleri’nin pompaj tesislerini destekleyecek. Göletten elektrikte üretilebilecek.

Faruk Özak: Bakan Özak, gölet yatırımına verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür eden Aydıntepelilere,

"Bu para sizin paralarınız. Biz sadece emanetçiyiz. Bu ve benzeri projeler; insanımıza yatırımtır, geleceğimize yatırımdır. Tarım alanlarımızı destekleyecek bir yatırım ise, biz her türlü desteği sağlarız."

Dedi.

Gölet alanında ki geziye Bakan Özak’ın yanı sıra, Vali Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, Aydıntepe Kaymakamı Fatih Baysal, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Çakar, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Bayburt Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ali Dilber katıldı. Gezinin ardından Bakan Özak’a ve misafirlere, Bayburt mutfağına has yöresel tatlar ikram edildi.

İlçe gezisi sırasında, 1999 yılında başlanan fakat inşaatı çeşitli sorunlar yüzünden yarım kalan Aydıntepe 75. Yıl İlköğretim Yatılı Okulunun harabeye dönüşmüş halini gören Bakan Özak, cep telefonu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i aradı. Okul hakkında bilgi veren Bakan Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten bu konunun Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınmasını ve 3 Milyar YTL ödenek çıkarılmasını talep etti.

Çöp Atık Arıtma tesislerini de gezen Bakan Özak, "Bu çok önemli ve gerekli bir tesis, her yerleşim alanında bulunması gerekli bir işletme" dedi.

Bayburt Evi İnşaatı ve Kentsel Dönüşüm inşaatlarını da gezen Bakan Özak, incelemelerinin ardından Bayburt'tan ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.