Milletvekili sayımızın ‘iki’de kalma şansı var mı?

Bayburt Milletvekillerimiz Ülkü Gökalp Güney ve Fetani Battal, bir sonraki genel seçimde TBMM’ye göndereceğimiz temsilci sayısının 2 olarak korunması için yasa değişikliği başvurusunda bulundu. Milletvekili Seçimi Kanunu’nda değişiklik yapılarak, TBMM’de her ilin en az 2 milletvekili ile temsil edilmesinin sağlanmasını isteyen vekillerimize, AKP grubundan henüz “onay” çıkmadı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre YSK’nın yaptığı hesapla ilimiz Bayburt’un 2 olan milletvekili sayısı 1’e düşmüştü. Önümüzdeki genel seçimlerde Bayburt’un TBMM’ye ancak 1 temsilci gönderebilecek olması, mevcut milletvekillerimizi harekete geçirdi.

Milletvekili sayımızın ‘iki’de kalma şansı var mı?

Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp GüneyBayburt Milletvekillerimiz Ülkü Gökalp Güney ve Fetani Battal, bir sonraki genel seçimde TBMM’ye göndereceğimiz temsilci sayısının 2 olarak korunması için yasa değişikliği başvurusunda bulundu. Milletvekili Seçimi Kanunu’nda değişiklik yapılarak, TBMM’de her ilin en az 2 milletvekili ile temsil edilmesinin sağlanmasını isteyen vekillerimize, AKP grubundan henüz “onay” çıkmadı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre YSK’nın yaptığı hesapla ilimiz Bayburt’un 2 olan milletvekili sayısı 1’e düşmüştü. Önümüzdeki genel seçimlerde Bayburt’un TBMM’ye ancak 1 temsilci gönderebilecek olması, mevcut milletvekillerimizi harekete geçirdi.

Ülkü Gökalp Güney ile Fetani Battal, 2011’de yapılacak seçimlere kadar nüfuslarındaki azalmaya bağlı olarak milletvekili sayısı 1’e düşecek tüm illeri kapsayacak şekilde yasa değişikliği yapılması için hazırladıkları yasa teklifi taslağını parti grubuna sundu.

Teklif taslağının AKP grubu tarafından görüş almak üzere İçişleri ve Adalet Bakanlıkları’na gönderildiği ifade edilirken, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ bu konuda şu aşamada resmi bir çalışma yürütülmediğini söyledi. Bozdağ, “İki milletvekili arkadaşımızın bu yönde talebi var. Ama biz parti grubu olarak henüz bir karar almış değiliz. Bu konu meclisin yoğun gündeminde hemen ele alınabilecek bir konu değil. Ayrıca diğer partilerin de görüşlerini sormak lazım. Bunu ancak seçimden sonra değerlendirebiliriz” dedi.

Bayburt Milletvekili Fettani BattalAncak AKP kulislerinde, Başbakan Erdoğan’ın, ilimiz milletvekillerinden gelen bu öneriye sıcak baktığı konuşuluyor. Bu çerçevede bakanlıkların olumlu görüş vermesi halinde, her ilin TBMM’de en az 2 milletvekili ile temsil edilmesini sağlayacak şekilde Milletvekili Seçimi Kanunu’nda değişiklik öngören düzenlemenin, teklif olarak TBMM Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.