Kurtulmuş: Bayburt kalkınmada değil, kalkınamamada birinci sıradadır

Yerel seçim için partilerin çalışmaları doruk noktasına ulaştı. Ve dün, Bayburt sokakları ilk lideri ağırladı. Saadet Partisi’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Tarihi Saat Kule Meydanı’nda partililere seslendi. Coşkulu bir kalabalığa, Tarihi Saat Kulesi’nin gölgesinden seslenen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, özellikle Başbakan Erdoğan ve muhalefet partisi liderleri arasındaki tartışmalara değindi. Mitinge Kurtulmuş’un yanı sıra, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengül, SP Genel İdare Kurul Üyeleri Suat Pamukçu ve Dursun Ali Düzenli de katıldı. ‘Türkiye Seninle Gurur Duyuyor’ sloganlarıyla kürsüye gelen ve Belediye Başkan Adayları Lütfü Bölen'e oy isteyen Kurtulmuş, Tarihi Saat Kulesi meydanında yaptığı konuşmada iktidara yüklendi:

Kurtulmuş: Bayburt kalkınmada değil, kalkınamamada birinci sıradadır

Kurtulmuş, miting sırasında Bayburtspor atkısı taktıYerel seçim için partilerin çalışmaları doruk noktasına ulaştı. Ve dün, Bayburt sokakları ilk lideri ağırladı. Saadet Partisi’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Tarihi Saat Kule Meydanı’nda partililere seslendi. Coşkulu bir kalabalığa, Tarihi Saat Kulesi’nin gölgesinden seslenen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, özellikle Başbakan Erdoğan ve muhalefet partisi liderleri arasındaki tartışmalara değindi. Mitinge Kurtulmuş’un yanı sıra, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengül, SP Genel İdare Kurul Üyeleri Suat Pamukçu ve Dursun Ali Düzenli de katıldı. ‘Türkiye Seninle Gurur Duyuyor’ sloganlarıyla kürsüye gelen ve Belediye Başkan Adayları Lütfü Bölen'e oy isteyen Kurtulmuş, Tarihi Saat Kulesi meydanında yaptığı konuşmada iktidara yüklendi:


“Bayburt’un güzel insanları, Şair Zihni'nin, Hicrani'nin çocukları hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bugün Bayburt’ta bu güzel şehirde, bu güzel havada hep birlikteyiz. Saadet Partisi’nin 29 Mart'ta Bayburt’u alacağı zaten bu kalabalıkla ve coşkuyla görülmektedir. Buraya bir seçim mitingi yapmaya gelmedik. Bayburt ilinde almış olduğunuz belediye başkanınızı kutlamaya geldik. Hayırlı uğurlu olsun.

Saadet Partisi olarak Türkiye’nin dört bir tarafında aziz Milletimizle kucaklaştık, halkımızla birlikte olduk. Türkiye’nin problemlerini çözmek üzere kararlılığımızı ve milletin kararlılığını hep birlikte gördük. Türkiye’nin yeni yıldızı, yükselen yıldızı Saadet Partisidir. Bunu Anadolu da yaptığımız tüm çalışmalarımızda ve iki haftadır sürdürdüğümüz mitinglerimizle bunu çok net ve açık bir şekilde görmekteyiz. Anadolu kabarmış, şahlanmış yeniden Saadet Partisi ile birlikte Türkiye’ye sahip çıkıyor.

En zor siyasi şartlar içerisinde Saadet Partisi’ni inançla bugüne getirdiniz. Şimdi yeniden Büyük Türkiye’nin kurulma, nerde kalmıştık diyerek yola koyulma vaktidir. Şimdi Bismillah deme vaktidir. Hayırlı uğurlu olsun. Bayburt’ta bu coşkuyu, bu kararlılığı bir kere daha görmekten duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.

İktidarla ana muhalefet partisi arasında devam eden sokak kavgasını, her akşam televizyonlarda seyrediyoruz. Bunların yaptıklarını mahalle çocukları yapmaz. Çocuklar yaptıklarında hemen kulakları çekilir. 8 senedir birbirlerini hedef almışlardır. Ağza alınmayacak sözlerle mücadele etmektedirler. Böyle siyaset olmaz. Bu üslup, üslup değildir. Bu üslup millete yakışan bir üslup değildir. Onun için Saadet Partisi, bu sokak çocuğu üslubuyla konuşmuyor. Saadet Partisi, yapıcı yol gösterici ve herkesi hizaya sokan siyasi üslupla siyaset yapmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye 8 senedir zor bir dönemden geçmektedir. 8 senedir bunlar kimin politikalarını yürütüyorlar? Bu meydanda bir tane Bayburtlu kardeşim desin ki 3 sene öncesine kadar daha iyi durumdayız. Var mı diyen? Maalesef. Peki onlar kimin politikasını uygulamaktadırlar. Milletin politikasını mı? Hayır. Sayın Kemal Derviş'in politikasını uygulamaktadırlar.

Hükümetin siz bakmayın, IMF ile anlaşma yapmayacağız, ümüğümüzü sıktılar dediklerine. Neden söylüyor bunları. Çünkü biliyor ki önümüzde seçim var. Önünde Saadet Partisi var. Ve çünkü biliyor ki Milli Görüş yeniden iktidara geliyor.

Türkiye'de son açıklanan işsizlik rakamlarına bakıldığında Aralık 2008 tarihindeki işsizlik artışı bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 483 artmıştır. Türkiye'de Temmuz ayından bugüne 1 milyon 500 insanımız işsiz hale getirilmiştir. Türkiye bunu hak etmiyor. Bayburt bu söylediklerimin bir örneğidir. Gelirken sordum. Kalkınmada öncelikli iller arasında Bayburt kaçıncı sıradadır, diye cevap olarak kalkınamamada birinci sıradayız, dediler. Bu kadar güzel bir memleket ve güzel insanların yaşadığı bir memlekette gençler ve çiftçiler işsiz kalmıştır. İş olmadığından burada yaşayanlar çocuklarını gurbete göndermek zorunda kalmışlardır. Bu böyle gitmez.

İktidar partisi Bayburt’a gelip ne anlatacak? Bayburt’ta otoyollar yaptık mı diyecekler. Bayburt’a hastane mi yaptık diyecekler! Bayburt iş istiyor, aş istiyor, onları verdik mi diyecekler. Bayburt’ta göçü önledik mi diyecekler! Bayburt’ta ki iki milletvekilini bir milletvekiline düşürdük mü diyecekler! Ne söyleyecekler buraya geldiklerinde! Başlayacaklar Sayın Baykal’a sataşmaya. Sayın Baykal gelip ne diyecek? Bunların söyleyecek sözleri ne Bayburt’ta ne Erzurum da ne Van da ne de İstanbul da söyleyecek bir sözleri kalmamıştır. Ne yapacaklar? Buraya gelir kavga ederler.

8 yılda tarım kesimi yok edilmiştir, Bayburt’un insanları dışarıya göç etmiştir, 1989 nüfusu 106 bin iken şimdi ki nüfusu 75 bin kişi. Bu kadar çok imkanı olan memleketi, güzel insanların yaşadığı memleketteki insanları yaşayamaz hale getirdiler. Burada olan fabrikalar satıldı. Burada yeni yatırımlar yok. Türkiye de şu anda 2 milyon 300 vatandaşımız kredi kartı borcunu ödeyemediği için bankalarla icralık hale gelmiştir. Türkiye’de son açıklanan işsizlik rakamlarına bakıldığında Aralık 2008 tarihindeki işsizlik artışı bir yıl öncenin aynı ayına göre yüzde 483 artmıştır. Türkiye de Temmuz ayından bu güne 1 Milyon 500 insanımız işsiz hale getirilmiştir. Türkiye bunu hak etmiyor. Bayburt, bunu hak etmiyor.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.