Köşk'ün 12'nci misafiri, Erdoğan

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yemin ederek görevine başladı.

Köşk'ün 12'nci misafiri, Erdoğan
Bayburt Postası - 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yemin ederek görevine başladı. Saat 13.30'da Subayevleri'ndeki ikametinden forsu kapalı makam aracı ile ayrılan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

TBMM'ye gelen Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile Şeref Kapısı'ndan TBMM Genel Kurulu Salonu'na geçti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı. Erdoğan daha sonra TBMM'den ayrılırken yine askeri tören ile uğurlandı. Cumhurbaşkanlığı makam aracının bayrağı ve forsu açıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'e doğru hareket etti. Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyulmasının ardından, öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde devir teslim töreni gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.