Karaman, Ortadoğu'da yaşananları değerlendirdi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Bayburt ziyaretinde bir basın toplantısı düzenledi.

Karaman, Ortadoğu'da yaşananları değerlendirdi
Bayburt Postası - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Bayburt ziyaretinde bir basın toplantısı düzenledi. Karaman, Ortadoğu'da yaşananları değerlendirdiği konuşmasında, İsrail'in 'Büyük İsrail' projesini gerçekleştirmek adına planı sürdürüğünü ifade etti.  

ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Esed rejimine yönelik düzenlenen operasyonu değerlendiren Karaman,  "Bunlar kendiliğinden olan hadiseler değil. Irak'ta Saddam Hüseyin ramazan günü bombalandı. Saddam Hüseyin yargılandı, bir bayram günü idam edildi." ifadesini kullandı.

Karaman, bugün Suriye'de olan olayların, Irak'ta da 2003'de gerçekleştiğini belirterek, "Ne dediler, 'Saddam Hüseyin kendi vatandaşına kimyasal silah kullanıyor.' Birleşmiş Milletler bir rapor verdi ve bütün dünya Irak'a bunun için saldırdı. 2003'ten bugüne kadar Irak'ta bir tane dahi kimyasal silah bulunamadı. Biz korkuyoruz ki aynı oyunlar Suriye'de oynanıyor. Bir kimyasal silah kullanılmıştır, doğrudur, biz bilmiyoruz, teknik bilgi elimizde yok. Birleşmiş Milletler Teşkilatı'na hem Rusya, hem Amerika araştırılması konusunda birer önerge verilmiştir. Bu araştırılsın diye. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplanıyor ve bu öneri önergeyi verenler tarafından reddediliyor. O halde bir şeyler gizleniyor. Bunu defalarca merhum liderimiz Erbakan anlattı. Bunların tek hedefi var. Fırat ve Nil arasında Büyük İsrail devletini kurmak. 1897 yılında İsviçre'nin Basel kentinde alınan karar yüzüncü yılında bu planlan gerçekleşecek diye.. 100 yıl sonra 1997 yılında Türkiye'de Erbakan Hükümeti görevdedir. Bu işin kurulmasına engel olmuştur. Sultan Abdulhamit Han nasıl ki bunların taleplerine karşı müspet davranmadığı için tahtttan indirildi ise Erbakan hocanın da bunların Büyük İsrail planlarını bozduğu için çeşitli oyularla iktidardan indirilme yluna gidilmiştir. Bugün Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartları gözününe aldığımızda bu planın aynen sürdüğünü görüyoruz" diye konuştu.

Kahraman, ittifak ve seçim yasalarına da değinerek, seçime 18 ay gibi bir süre kalmasına rağmen ilgili yasaların çıkılmadığına işaret etti.

"Cumhurbaşkanı adayımızı da çıkartacağız"

Karaman, Saadet Partisi olarak Türkiye genelinde yerel seçimlere de milletvekilliği genel seçimlerine de gireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle de Saadet Partisi olarak Cumhurbaşkanı adayımızı da çıkartacağız. Biz cumhurbaşkanı adayımızı nasıl çıkartacağız? Biz prensiplerimiz üzerine ittifak yapacağız dedik. Dış politikada şahsiyetli bir dış politika uygulanmalıdır. Şimdi Türkiye ne tarafta olduğu konusunda bir karar verememiştir. Amerika ile Avrupa ile İngiltere ile bugüne kadar sürekli mücadele etmiş, onlarla kavga ediyormuş gibi gözükmüş, Rusya ile bir ittifak meydana getirmiş stratejik ortak olarak ama şimdi bir bakıyorsunuz Türkiye Amerika'nın tarafında yer alıyor, Rusya'nın tarafında yer almıyor. Bu, dış politika konusunda Türkiye'nin şahsiyetli bir dış politika uygulamadığının örneklerini gösteriyor."

Basın toplantısına Saadet Partisi İl Başkanı Osman Nuri Temur, Bayburt eski Milletvekili Bahattin Elçi ile bazı partililer katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.mehdi öz 6 yıl önce

inşAllah chp-hdp ile seçim ittifakı yapmazlar.!!??,temel beye duyrulur.??

Avatar
hamiyet yücesoy-dısburg 3 yıl önce

dikkat,israil yönetimi,sn c.başakanını istemediği için,sn akşenere oy verdiğim için
pişmanım.