En çok oyu Bayburt'tan aldı!

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Bayburt’tan rekor oy çıktı.

En çok oyu Bayburt'tan aldı!
Bayburt Postası - Türkiye 12. Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sandık başına gitti. Türkiye, bugüne kadar yapılan yerel ve genel seçimlerin aksine en hızlı gerçekleşen bir seçime sahne olurken, sandıklardan çıkan sonuçlara göre en çok oy alan adayın ilan edildiği ilk şehir şüphesiz Bayburt oldu. Bayburt, 12. Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sandığa giden Türkiye'de seçim bölgesine göre 1 adaya en çok oy çıkan illerden biri olarak dikkat çekti.

Geçerli sayılan oylara göre Rize, seçmen sayısına göre Bayburt!

Bayburt'ta seçmenlerin yüzde 79'u sandığa gitti. En küçük seçim bölgesi olan Bayburt’ta 54 bin 739 seçmenin 43 bin 294'ü oyunu kullandı. Şu ana kadar oyların tamamı sayıldı. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Bayburt’tan rekor oy çıktı. Geçerli sayılan oylara göre yüzde 80,59 ile en çok oy aldığı memleketi Rize'den sonra yüzde 80,29 ile Bayburt'tan destek gören Erdoğan, seçmenlerin bir bölgede seçime katılma oranına göre ise en çok oyu Bayburt'tan aldı.

Bayburt il genelinde şu ana kadar 42 bin 517 oy sayıldı. Oyların yüzde 80.26’sını Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 18.98’ini Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve yüzde 0.75’ini ise Selahattin Demirtaş aldı. Erdoğan 34 bin 130 oy alırken, İhsanoğlu’na 8 bin 68 ve Demirtaş’a da 319 oy çıktı.

Sandıkların yüzde 100'ünün açıldığı Bayburt’ta seçim sonuçlarına göre, Erdoğan'a en çok oy Gökçedere beldesinden geldi. Yaklaşık bin 400 oyun geçerli sayıldığı Gökçedere’de, bin 315 seçmen oyunu Erdoğan’a verdi. Buna göre beldede oyların yüzde 93.93’ünü alan Erdoğan, her seçimde AK Parti’ye en yüksek oyu veren iller arasında yer alan Bayburt’ta kırılması güç bir rekora imza attı.

14 Ağustos 2001'de kurduğu ve genel başkanı olduğu AK Parti ile ilk kez 2002 Türkiye genel seçimlerine katılan Erdoğan, Türkiye’de yüzde 34.43'lük oy oranı ile tek başına iktidara gelirken, Bayburt’ta ise yüzde 26.74’lük bir destek görmüştü. Bu seçimlerin ardından 2004, 2007, 2009, 2011 ve 2014’te yapılan yerel ve genel seçimler ile birlikte 2010’da yapılan referandumda oylarını Bayburt’ta sürekli artıran Erdoğan’a köşk seçimlerinde rekor düzeyde oy çıktı.

Bir rekor da Demirtaş'tan!

Ülke genelinde oyların yüzde 39.8’ine sahip olan Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ile oyların yüzde 9.7’sine sahip olan Selahattin Demirtaş Bayburt’ta ise varlık gösteremedi.

İddialı partiler arasında bulunan MHP ile birlikte tam 14 partinin desteklediği İhsanoğlu’na il genelinde en çok oy Arpalı’dan çıktı.

Demirtaş, ülke geneline göre Bayburt'ta en düşük oyu almasına rağmen sürpriz yaptı. Herhangi bir teşkilat çalışması yürütmediği kentte 319 oy alarak bir anlamda adayı olduğu partisinin genel seçimlere göre Bayburt'taki rekorunu kırdı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, il geneli ile birlikte iki ilçe ve iki beldede adaylara çıkan oy sayıları ve oranlar şöyle:








Erdoğan, Bayburt'a seslendi:

"Bayburt'un bu teveccühü benim için çok önemli"



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Utanç tablosu

Avatar
Bayburt kalesi 10 yıl önce

İkinci vekiliniz im dedi Bayburt'a hiç teşrif etmedi, şimdi cumhurbaşkanı olarak belki gelirde .şehircilik noktasında ki atılımlarımızı görür..........!!!

Avatar
Zahitli 10 yıl önce

Bence 319 oy bizim için utançtır...

Avatar
a.mehdi öz-almanya 10 yıl önce

yeni c.başkanının balkon konuşması,çok etkileyicidi!!zira dünya müslümanlarının,yani
Gazzeyi dile getirmesi,büyük takdir toplamıştır,başarılar dileriz.

Avatar
İldeniz 10 yıl önce

Bu ayıp da Bayburt'a yeter...

Avatar
Cengaver 10 yıl önce

Sosyal yardımların nüfusa oranla en çok dağıtıldığı ve insanların en çok tembelleştirildiği il sıralamasında Bayburt un yerini çok merak ediyorum...

Avatar
Cengaver 10 yıl önce

MHP lilerin bu seçimi ne kadar önemsediklerin ve partilerinin adayını ne derece özümsediklerinin en açık göstergesi Bayburttaki seçim sonuçları. Herhalde Sn Erdoğan ın siyaset sahnesinden çekilmesi için gayret ediyorlar, fakat yetkileri artırılmış başkanlığın ne manaya geldiğini de hesaba katsalardı daha iyi olurdu.

Avatar
merve 10 yıl önce

Bayburtta artik sakin ben mhp liyim diyene inanmayin, öyle olsalardı bayburt böyle olmazdi nefretim bin katini aştı!!!!