CHP’den açıklama: “Kimseyi desteklemiyoruz, seçimde iddialıyız”

Son günlerde il genelinde dolaşan “CHP başka bir adayı destekliyor” söylentilerinin yalan olduğunu açıklayan CHP İl Yönetimi, bu söylentiyi çıkaranları sert bir dille kınadı.  İl başkanlığında düzenlenen bir toplantıyla konuya açıklık getiren CHP İl Başkanı Hasan Türker, en az diğer partiler kadar güçlü ve kuvvetli olduklarını söyledi. CHP Merkez İlçe Başkanı Necip Köklü ve CHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İbrahim Yılmazoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, İl Başkanı Hasan Türker şunları söyledi: “Hiç bir zaman kendi benliğimizi yüceltmek için başka partilerin üyelerine kendimizi küçülterek “bizi destekleyin" demiyoruz. Ama diğer adaylardan da en az bizim kadar, biz nasıl ki onların oylarını kendi benliğinde toparlamalarını istiyorsak onlarda bizim oylarımızı kendi çatımızın altında toparlanmasından gurur duymaları gerekmektedir.

CHP’den açıklama: “Kimseyi desteklemiyoruz, seçimde iddialıyız”

CHP Merkez İlçe Başkanı Necip KöklüSon günlerde il genelinde dolaşan “CHP başka bir adayı destekliyor” söylentilerinin yalan olduğunu açıklayan CHP İl Yönetimi, bu söylentiyi çıkaranları sert bir dille kınadı.  İl başkanlığında düzenlenen bir toplantıyla konuya açıklık getiren CHP İl Başkanı Hasan Türker, en az diğer partiler kadar güçlü ve kuvvetli olduklarını söyledi. CHP Merkez İlçe Başkanı Necip Köklü ve CHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İbrahim Yılmazoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, İl Başkanı Hasan Türker şunları söyledi: “Hiç bir zaman kendi benliğimizi yüceltmek için başka partilerin üyelerine kendimizi küçülterek “bizi destekleyin" demiyoruz. Ama diğer adaylardan da en az bizim kadar, biz nasıl ki onların oylarını kendi benliğinde toparlamalarını istiyorsak onlarda bizim oylarımızı kendi çatımızın altında toparlanmasından gurur duymaları gerekmektedir.


Bir zamanlar ilimizde partimiz çok kuvvetliyken zayıf görünen partiler hiç bir zaman CHP’yi desteklemedi ki, bugünde partimiz onları desteklesin. Kendi zayıflıklarını başka yönlere çekmesinler. Kendileri çok güçsüz ve zayıftır. Onun içinde bir başka partinin var olan benliğini yok ederek, kendisini kuvvetli göstermek isteyenler hayal kırıklığına uğrarlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyetin ilkelerini, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve o ışık altında başı dik alnı açık durarak yürümektedir. Onların umdukları gibi olmayacak. Kendileri hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Bizim meslek hayatımızda da bugünkü güncel yaşantımızda da, herhangi bir kirli mazimiz yoktur. Arkamızda da kirli iz bırakmadık. Bir başka partinin benliğinin altına sığınarak kendi partisinin oylarını güçlendirip sivrilmek istiyorlarsa da kendileri çok büyük bir şekilde hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Hayal kırıklığına uğramaları da çok yakındır.

CHP İl Başkanı Hasan TürkerGerek Belediye Başkan Adayımız gerekse İl yönetimi ve gerekse eski partililerimiz tüm benlikleriyle yuvaya dönmüşlerdir. Onlar hiç bunlara heveslenmesinler. CHP'den oy beklemek kendilerini avundurmaktan başka bir şey değildir. CHP İl Teşkilatı olarak ve Merkez İlçe Teşkilatı olarak yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla toplandık, aynı kararı aldık. Bu karar birlik kararı, bu karar beraberlik kararı, bu karar ayakta dimdik durup Belediye Başkanı adayı ile Belediye Meclis Üyesi adayı ile İl Genel Meclis Üyeleri adaylarıyla var gücümüzle çalışmalarımıza başı dik alnı açık şekilde devam etmekteyiz. İnşallah başarımızı çok yakın bir zamanda kendileri hissedecekler ve kendileri söylemiş oldukları sözlerden kendileri utanacaklardır.

Aynı konuya ve asılsız söylentiye değinen CHP Merkez İlçe Başkanı Necip Köklü’de, bu durumun CHP’yi seçimler öncesi küçük gösterme hareketi olduğunu vurguladı. Köklü, şunları söyledi:

“Türkiye genelinde varlığıyla yokluğu belli olmayan bazı siyasi partilerin adayları ve teşkilatları Türkiye’nin 2. büyük partisi ve iktidar alternatifi olan CHP’nin başka partileri destekliyor yalanları ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadırlar. Halkımız şunu çok iyi bilmelidir: CHP geçmişten günümüze kadar hep ilkeli, temiz ve dürüst siyaseti ile kendi bileğinin gücüyle ve Ulu Önder Atatürk’ün de belirttiği ilkelerle tek başına ve kendi adaylarıyla seçimlere gitmiştir. Asla bir diğer partinin gücü doğrultusunda ne siyaset yapmıştır, ne de bir yerlere gelmiştir. Bu söylentilerin de doğruluk payı yoktur.”
 
Bu söylentilerin kuşkusuz en çok zarar verdiği isim olan CHP Bayburt Belediye Başkan Adayı İbrahim Yılmazoğlu, “tüm siyasi partileri meşru ve etik siyaset yapmaya davet ediyoruz” çağrısında bulunarak meşru siyasetten yana olduklarını söyledi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.