CHP, Bayburt'ta 'Azı Çoğaltmak' peşinde

Genel seçimler öncesi çalışmalara ağırlık veren Cumhuriyet Halk Partisi, Bayburt’ta çalışma başlattı.

CHP, Bayburt'ta 'Azı Çoğaltmak' peşinde
Bayburt Postası - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bayburt’taki çalışmalarını hızlandırdı. Genel seçimler öncesi çalışmalara ağırlık veren CHP’nin PM üyeleri, yerel temsilcilerle birlikte partinin en az oy aldığı bölgeler için başlattığı ‘Azı Çoğaltmak’ adlı proje kapsamında Bayburt’a da bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP’nin Bayburt’tan sorumlu Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile birlikte PM üyeleri Şenal Saruhan ve Zeynep Altıok, Kadın Kolları MYK üyesi Serpil Gürhan’ın da takip ettiği çalışmalar hakkında bilgi veren CHP Bayburt Gençlik Kolları Başkanı Emre Aygün, bir açıklamada bulundu. 

CHP Bayburt İl Başkanı Nazmi Keskinoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Hasan Konca, CHP eski İl Başkanı Hasan Türker ve partililerin katıldığı ziyaret ile ilgili Aygün, şu açıklamayı yaptı:

“İlimizde iki farklı grup ile çeşitli çalışmalar yaptık. Bayburt’tan sorumlu Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, parti meclisi üyemiz Zeynep Altıok, Kadın Kolları MYK üyesi Serpil Gürhan ilimize gelerek partimizin çalışmalarını yerinde inceledi. Ankara’dan ‘Azı Çoğaltmak’ projesi kapsamında  PM üyemiz Şenal Saruhan da çeşitli meslek gruplarından oluşan 8 kişilik ekibi ile beraber şehrimize geldi. Çalışmalarımıza ilk olarak Arpalı beldesinden başladık. Beldede bulunan atölyede kadın işçilerimizin sorunlarını dinleyen ekibimiz, emekleri sömürülen kadınlarımızın hak ettiği değeri görmeleri için tavsiyelerde bulundu. Samimi sohbetler ile gerçekleşen muhabbetten memnun kalan ekibimiz, Bayburt’un bir beldesinde kadınlarımızın göstermiş olduğu gayretten dolayı memnuniyetlerini belirttiler. Daha sonra belde içinde gruplara ayrılarak ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Ekibimizle evlere girip sorunları dinledik, CHP’den beklentilerini sorduk"

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile görüştüklerini de söylediği açıklamasında, ayrıca geçtiğimiz günlerde yangın çıkan Kozluk köyünü ziyaret ettiklerini belirten Aygün, “Kısa zaman önce yangın çıkan Kozluk köyümüzü de ziyarete gittik. Çok üzücü bir tablo ile karşılaşan ekibimizle birlikte köy odasında halk ile buluşarak, yaraların en kısa zamanda sarılması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi.



40 yıldır yokları oynuyor

Öte yandan CHP Bayburt’ta 40 yıldır yokları oynuyor. CHP’nin en az oy aldığı illerde başlattığı başlatılan ‘Azı Çoğaltmak’ projesi akıllara CHP’nin geçmişte kazandığı seçim ve bugün sahip olduğu üye sayısını getirdi. Daha önce parti tarafından açıklanan rapora göre partinin kayıtlı asil üye sayısı 971 bin 637 olarak belirlenmişti. İllere göre üye sayısının da belirtildiği raporda, en fazla üyenin İstanbul’da, en az üyenin ise Bayburt’ta bulunduğu açıklanmıştı.

Son seçim zaferini 1973’te kazandı

Cumhuriyet tarihinin en köklü partisi CHP, 91 yıllık tarihinde 60 yıldır iktidar olamazken, Bayburt’ta ise en son zaferini Nihat Köklü ile 1973 yılında yerel seçimlerde kazanmıştı. CHP, 1973 Yerel Seçimleri’nde kazandığı 551 belediyeden biri olan Bayburt’ta, 40 yıldır yerel seçimlerde belediye başkanı çıkaramadı.

Bayburt’un il olduğu 1989 yılından itibaren yapılan genel seçimlerde de milletvekili çıkarabilecek oy oranına ulaşamayan CHP, son yapılan 24. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde ise varlık gösterememişti.


*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.