Bekir Çetin: “Tecrübe edindim”

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için müracaat eden Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin AKP İl Teşkilatı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıyla Aday Adaylığını açıkladı. Düzenlenen toplantıya AKP Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, İl Genel Meclisi Üyeleri, Aydıntepe Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Eraslan ve çok sayıda partili katıldı.Toplantı da bir konuşma yapan AKP Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek şunları söyledi:"29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden dolayı partimizde aday adaylığı başvurularını almaktayız. Belediye Başkan Aday Adaylığı için son başvuru süresi 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzatılmıştır. İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için son başvuru süresi ise 16 Ocak 2009 tarihidir. Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin son günü beklemeden kendisi bugün aday adaylığı için müracaatını yapmıştır."

Bekir Çetin: “Tecrübe edindim”

Bekir Çetin: “Tecrübe edindim” Mahalli İdareler Genel Seçimleri için müracaat eden Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin AKP İl Teşkilatı Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıyla Aday Adaylığını açıkladı. Düzenlenen toplantıya AKP Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek, İl Genel Meclisi Üyeleri, Aydıntepe Belediye Başkan Aday Adayı Orhan Eraslan ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantı da bir konuşma yapan AKP Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek şunları söyledi:

"29 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden dolayı partimizde aday adaylığı başvurularını almaktayız. Belediye Başkan Aday Adaylığı için son başvuru süresi 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzatılmıştır. İl Genel Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için son başvuru süresi ise 16 Ocak 2009 tarihidir. Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin son günü beklemeden kendisi bugün aday adaylığı için müracaatını yapmıştır."

AKP Bayburt İl Başkanı Bünyamin Özbek’in ardından kürsüye Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin çıktı. Çetin, şöyle konuştu:

“Bilindiği üzere 29 Mart tarihinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapılacak. Bu yerel seçimlerle ilgili AKP Genel Merkezinin almış olduğu müracaat süreci de halen devam etmektedir. Bu süreç Genel Merkezimiz tarafından çok güzel bir şekilde yürütülmektedir. Bunu izlemekteyiz. Takdirde etmekteyiz. Bayburt ilinde de çok ilkeli bir şekilde aday adaylarımız müracaatlarını yapmaktadırlar. Ve yavaş yavaş Bayburt’u yönetmeye aday olmaktadırlar. Bizim şu ana kadar 5 yıl gibi bir hizmetimiz söz konusu oldu. Gerek temayül yoklamalarında, gerekse teşkilatımıza vermiş olduğumuz brifingte de ifade ettiğim gibi mevcut belediye başkanı olmamız sebebiyle müracaat tarihi itibariyle çok geniş bir istişare de bulunduk. Gerek halkımızla gerek milletvekillerimizle gerekse bizim değer verdiğimiz bilge kişilerle teşkilatımızın yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Genel Merkezimiz daha sağlıklı kararlar verilmesi amacıyla müracaat tarihini 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzatmıştır. Biz geniş istişarelerimizi tamamladık. Görüşlerimizi de sizlerle paylaşarak bugün müracaatımı yapmaya karar verdim.

5 yıllık süreç içerisinde Bayburt ilinde gerçekten ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Bunu da hep birlikte gördük yaşadık. Alt yapıyla ilgili çok ciddi çalışmalara ve projelere imza atıldı. Bunların devamı hususunda üzerimde bir sorumluluk hissediyorum. Yani biz her zaman İl Başkanımız ve Milletvekillerimize de ifade ettiğimiz gibi, bu sorumluluğu hissettiğimiz için kaçmamak üzere veya ayrılmamak üzere bu göreve talibiz. Ve bu görevlerinde verildiğine inanıyoruz. Yani gayretler, çabalar insanların girişimleri sonucunda olur. Müracaatlar kurallara uygun olarak yapılmakla olur ve ondan sonra kime nasip olduysa görevini Bayburt ilinde yerine getirir.

5 yıllık süreç içerisinde tecrübe edindiğim kanaatindeyim. Bunu sizlerle de paylaşmak isterim. Bayburt siyasi tarihinde üst üste iki defa Belediye Başkanlığı yapan bir Belediye başkanı olmamış. Bunun aslında il açısından çok büyük kayıpları vardır. Çünkü hakikaten Belediye Başkanlığı belli süreçle tanımayı gerektirmektedir. Arkasından siyasi müzaharalardan kurtularak objektif hizmet etmenin gerekliliğini ortaya koyacak ciddi bir irade lazım. Bunu biz yaşadık. Ama iki dönemlik süreçte daha faydalı olabileceğimize inandık. Kendi adımıza istediğimiz herhangi bir şey yok. Memleketimiz adına iki dönemlik süreçte daha faydalı olabileceğimiz kanaat hasıl oldu. Gerek halktan gerekse teşkilattan edindiğimiz hava bu oldu. Ve bu doğrultu da istişare sürecini tamamladık. Bunu tamamladıktan sonra artık aday adaylığı için müracaatın son gününü beklemenin gereksiz olduğu ortaya çıktı. Ve bugün müracaat etmeye karar verdim.”


ÖZGEÇMİŞİ:

1964 yılında Bayburt Merkez Akçakuzu Köyünde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra 1982-1986 yılları arasında İzmir Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 1987 yılından itibaren Ziraat Bankası’nın çeşitli bölümlerinde görev yaptı. Bayburt'ta faaliyet gösteren özel bir marketler zincirinin kuruculuğunu ve ortaklığını yaptı. 2002 Yılında Erzurum'un Narman İlçesinde Ziraat Bankası Müdürlüğü’ne atandı. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKP’den Bayburt Belediye Başkanlığına seçilen Bekir Çetin evli ve 4 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.