Bayburtlu Durmuş, seçim vaatlerini açıkladı

24 Eylül 2017 günü Federal Milletvekili seçimiyle eş zamanlı yapılacak olan Duisburg anakent belediye başkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Yaşar Durmuş, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığı ile ilgili soruları yanıtladı.

Bayburtlu Durmuş, seçim vaatlerini açıkladı
Bayburt Postası - 24 Eylül 2017 günü Federal Milletvekili seçimiyle eş zamanlı yapılacak olan Duisburg anakent belediye başkanlığı seçiminde bağımsız aday olan Yaşar Durmuş, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığı ile ilgili soruları yanıtladı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nin Duisburg şehrinde anakent belediye başkanlığına adaylığını koyan Yaşar Durmuş'un topladığı 705 destek imzasından 663'ünün kabulüyle adaylığı resmiyet kazandı. Adaylık kabulü içın 420 destek imzası gerekiyordu. 4 çocuk babası vinç operatörü Yaşar Durmuş, yaptığı basın açıklaması ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Oluşturduğu çalışma grubundan Levent Önder, Bekir Sipahi, Recep Kara, Arzu Kılıçoğlu gibi isimler ile basının karşısına çıkan Yaşar Durmuş, "1970 yılında 'Türkiye'de Bayburt’ta dünyaya geldim. 1977 yılında Almanya'ya geldim. Eğitimimi Duisburg şehrinde tamamladım. 1998 yılında Thysen Krupt'ta çalışmaya başladım. Uzun yıllardır sendika temsilciliği görevlerinde bulundum. Adaylığım sürecinde yürüttüğüm Yıldırım Beyazıt Cami'sinde dernek başkanlığını dondurdum" sözleriyle kendisini tanıttı.

Neden aday oldum?

60 yıldır burada yaşadıklarını bu ülkenin bir parçası olduklarını dile getiren Yaşar Durmuş sözlerine şu şekilde devam etti:

1-Bizler Duisburg'a zenginlik katan kimliğimizle artık inisiyatif almanın zamanının geldiğine inandık.
2-Ramazan Bayramı'nda polis şiddetine maruz kalan Mehmet Kara olayından sonra, Anakent Belediye Başkanı Sayın Sören Link'in “Asosyal” nitelemesi adaylığımızı belirleyen faktör oldu.
3-Adaylığımız bu yarışta farklı ses ve renk katacaktır. Bizi ciddiye almayanlara, potansiyel gücümüzü göstermek, haddini bildirmek için adaylığımızın süreci başlamıştır.

Neler yapacağız

Yaşar Durmuş,seçilmesi halinde yapacaklarını şöyle sıraladı:

1- En önemli harekatın Belediye Binasını 24 saat Duisburg halkına açmakla, halkın ulaşmadığı bir belediye başkanı imajını ortadan kaldıracağız.
2- Sorunları yerinde tespit edip, halkımız ile çözeceğiz.
3-Anaokullarını ücretsiz hale getireceğiz.
4- Hafta sonları şehir merkezindeki otopark alanları ücretsiz hale gelecek.
5-Elektrik ücretlerini komşu illerin seviyesine düşüreceğiz.
6- Gençlere yeterli ve kaliteli meslek alanları oluşturacağız.
7- Okullarda öğretmen açığı ivedilikle giderilecek.
8- Okullarda göçmen gençlere dinini öğrenme imkânı sağlanacak
9-Yaşlılarımıza özel önem verilecek, huzur evleri yapılacak, vefa programları ve gençler ile bir araya getirilerek kuşaklar arası uyum sağlanacak.
10- Çevre kirliliği önleme adına tedbirler alınacak
11-Duisburg uyum ve entegrasyon adına örnek şehir haline getirilecek
12-işsizlik sorununa özel önem verilecek, diyerek çalışma planını sıraladı.

Kazanacağımıza inandık

"Bir olacağız, biz olacağız, başaracağız" sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Durmuş, Bizler Alman, Türk, Bulgar, Romen diye adlandırıp, insani insan diye görmeyip, değer vermeyenler, asosyal diye adlandıranlar gücümüzü görecekler diyerek, daha sonra basının sorularını yanıtladı.

Gazetemiz adına sorduğumuz, eğer önceki Başkan Adolf Sauerland olsaydı, adaylık için bir girişiminiz olur muydu? sorumuza, “Adolf Sauerland taraflı tarafsız herkesçe çok sevilen, adam gibi adam biri idi. O olsaydı adaylık söz konusu olmazdı” şeklinde cevap verirken, iki turlu seçim halinde olacak seçim sürecinden, bir diğer sorumuz olan ikinci tura kalamamanız halinde son turda kime deste vereceksiniz sorumuza ise “biz inanıyoruz kazanacağız. Bu durumu düşünmedik bile” açıklamasını yaptı.

Alman Medyası soru yağmuruna tuttu

Siz sadece bir işçisiniz. Başkanlık yarışı masraflı bir iş. Bu ekonomik giderleri nasıl karşılayacaksınız? şeklindeki soruya Durmuş, “Halkımız ve iş adamlarımız çok duyarlı. Daha şimdiden birçok bağış talebi var. Bunlar ile karşılayacağız" oldu.

Diğer bir soru da ise, “Türkiye siyasetine yakınlığınız konuşuluyor. Herhangi bir siyasi kimliğiniz var mı? Şeklindeki soruya ise “Hayır bildiğiniz gibi bağımsız aday olarak giriyorum. Türkiye siyaseti şu an ki konumuzun dışında, biz yerel siyaset yapıyoruz” şeklinde oldu. Açıklamalarınız ve vaatleriniz daha çok yabancı kökenlilere yönelik. Sadece bu oylar ile seçim kazanacağınıza inanıyor musunuz? Şeklinde ki soruya... “Bizler destek imzalarını toplarken, 705 imanın içinde 250 civarı Alman dostlarımızdan aldık. Bu da gösteriyor ki her kesimin bize inancı ve güveni var” cevabı oldu.

"Biz Türkiye'nin Dışişleri Bakanı olarak karşınızda değiliz"

Türkiye'de meslektaşlarımız tutuklu bu konuda ne söylersiniz şeklinde ki soruda araya giren Levent Önder, "Birincisi biz Türkiye Dışişleri Bakanı olarak karşınızda değiliz. İkincisi eğer o gazeteciler, terör örgütü olarak tescillenen, ve onlar ile bağlantılı olup, mesela Meksika gibi bir ülkede, olarak sürekli Almanya aleyhine açıklama ve yazılar yazsa sizin düşünceniz ne olur" şeklinde cevapladı.

Haber: Muhabirce/Murat Pehlivan/DUİSBURG




Anahtar Kelimeler:
Yaşar Durmuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.