Bayburt'a en güçlü bakanlık, en güçlü hükümetle geldi

Bayburt, 19 yıllık aralarla vilayet tarihinde ikinci, Cumhuriyet tarihinde üçüncü kez bakan çıkarmanın gururunu yaşıyor.

Bayburt'a en güçlü bakanlık, en güçlü hükümetle geldi
Bayburt Postası - Bayburt, Cumhuriyet tarihinde üçüncü kez bakan çıkarmanın gururunu yaşıyor. TBMM’nin 26. döneminde Türkiye’yi yönetecek olan 64. Hükümet’in en çok sevindirdiği il şüphesiz Bayburt’tu.

19 yıllık arayla 1’i Cumhuriyet tarihinde, diğeri vilayet tarihinde olmak üzere 2 kez bakan çıkaran Bayburt’a yine 19 yıl sonra üçüncü kez bakanlık geldi.

İlk olarak Milletvekili Erol Tuncer’in 1977’de İmar ve İskân Bakanı olduğu siyaset tarihinde, ikinci bakanlık 1996’da Milletvekili Ülkü Gökalp Güney’in İçişleri Bakanlığı’na atanmasıyla gelmişti. Güney’in ardından Bayburt Milletvekili Naci Ağbal Maliye Bakanı olarak kabineye girdi.

Yeni Bakanlar Kurulu'nda 81 ilin 24'ünden seçilen milletvekilleri yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni kabinede bakanlık alan 24 ilden biri olan Bayburt’ta büyük sevinç yaşanıyor.

En güçlü bakanlık, en güçlü hükümetle geldi

Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan istifa ederek 7 Haziran seçimlerinde memleketinden milletvekili adayı olan Naci Ağbal, 25. Dönem Ak Parti Bayburt Milletvekili olarak seçilirken, partisi istediği oyu alamamıştı. Ağbal’ın aday olduğu süreçte bir anda bakanlık beklentisi en yüksek illerden biri haline gelen kentte, rekor oyun çıktığı 1 Kasım seçimlerinin ardından bu beklenti tekrar ortaya çıkmıştı. Ve tüm ülkede merak edilen Yeni Bakanlar Kurulu, Bayburt’un beklediği müjdeyle birlikte geldi.

Uzun yıllar sonra gelen bu müjdeli haber kentte coşkuyla karşılanırken, ülkenin dört bir yanındaki Bayburtlu vatandaşları da sevindirdi.

19 yıllık aralarla vilayet tarihinde ikinci, Cumhuriyet tarihinde üçüncü kez bakan çıkaran Bayburt’un ilk kabine üyesi CHP Milletvekili Erol Tuncer olmuştu. 1977’de Gümüşhane’nin Bayburt kontenjanından milletvekili seçilen Tuncer, İmar ve İskân Bakanlığı’na getirilmişti. Hükümeti, güvenoyu alamayan eski Bakan Tuncer’in görev süresi sadece 1 ay sürdü. Tuncer’in ardından ikinci bakanlık, tam 19 yıl sonra 1996’da Anavatan Partisi Milletvekili Ülkü Gökalp Güney’in İçişleri Bakanlığı’na atanmasıyla geldi. Eski Bakan Tuncer gibi eski Bakan Güney’in de görev süresi kısa sürdü. Koalisyon hükümetinde görev alan Güney, bakanlık koltuğunda 4 ay süreyle kalabildi.

Tuncer ve Güney’in ardından yine tam 19 yıl sonra 64. Hükümet’le Bayburt’a gelen son bakanlık, bir ilki de beraberinde getirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, iktidar partisinin üyeleriyle kurulu kabineye giren ilk Bayburt Milletvekili oldu. Uzun yıllar Maliye bürokratı olan Ağbal’ın yine uzun yıllar bakanlık görevinde kalması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdul kerim temür 8 yıl önce

bayburt tan kaç bakan cıktığından cok bayburta bakan olarak ne kadar büyük yatırım yaptıkları önemli.bayburtun gercekten kaybedecek zamanı yok.saygılar

Avatar
Güzel Bayburt 8 yıl önce

Haber Bayburtlu bakanları anlatmıyor, seçim bölgesi Bayburt olan bakanları anlatıyor. Bayburtlu bakanları anlatsa sadece Zeybek değil Agah Oktay Güner de var.

Avatar
Alim 8 yıl önce

Namik kemal zeybek unutulmus 1989 kultur bakani