“'Bayburt Modeli'ni parti kabul eder mi?”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin yeni genel başkanının kim olacağı hakkında konuştu.

“'Bayburt Modeli'ni parti kabul eder mi?”
Bayburt Postası - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin yeni genel başkanının kim olacağı hakkında konuştu. Görev süresi 28 Ağustos'ta sona erecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak kongresinde genel başkan adayı olup olmayacağı hakkındaki gündemi değerlendiren Arınç, “Genel Başkan olacak, Başbakan olamayacak. Çünkü milletvekili değil. Ne zaman milletvekili olabilir? Matematik hesaplara göre, şimdilik 2015 Haziran’ına kadar olamaz” dedi.

Katıldığı bir televizyon programında Gül'ün "Partiye döneceğim" şeklindeki açıklamasının hatırlaması üzerine bunu gönülden arzu ettiğini dile getirerek, "'AK Parti'de başımızın üstünde yeri vardır' diyerek, partiye kendilerini davet ettik. O da her zaman güvendiğimiz gibi başka yerlere gözünü bile çevirmeden 'geleceğim yer AK Partidir' dedi ve bu kararını ifade etti. 'Gelecek ama siz kongre yapıyorsunuz.' Ne yapalım, siyasetin gereği bu. Yapmasak olur mu, yapacağız.

Arınç A Haber’de yayınlanan açıklamasında şöyle konuştu:

“28'inde görev bitecekse, siyasette devamlılık esastır. Boşluk kabul etmez. Şöyle de düşünebiliriz, 'Sayın Gül kongrede genel başkan olsun.' İyi ama bunun pratik bir faydası yok. Genel Başkan olacak, Başbakan olamayacak. Çünkü milletvekili değil. Ne zaman milletvekili olabilir, matematik hesaplara göre, şimdilik 2015 Haziran'ına kadar olamaz. Bayburt, Gümüşhane modeli var, bunların hepsi zaman içinde ihtiyaçlara göre uygulanmış formüllerdir. Siirt seçimleri iptal edilmesiydi sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilmesi mümkün olmayacaktı. Şu anda iptal edilen bir seçim olmadığına göre ancak tek milletvekili olan bir ilde, milletvekilinin ayrılmasıyla belli süre sonra seçim yapmak mümkün olabilir”

“Bayburt modelini parti kabul eder mi?”

“Ama böyle zorlama bir formülü Sayın cumhurbaşkanımız Gül kabul eder mi, parti böyle bir formüle sıcak bakar mı, bunun tartışmasını yapmak lazım. Bu tartışmaya da gerek yok. En kolayını söylüyorum, Sayın Gül dönme ihtimali olduktan sonra biz kongreyi yapsaydık ve oy birliğiyle kendisini de genel başkan seçmiş olsaydık, başbakan olması mümkün değildi. Bu Anayasa gereği. Dolayısıyla sayın başbakanımız Erdoğan da MKYK üyeleri de şimdilik seçilen genel başkanın başbakan olması ve bunun partiye devamlılık, süreklilik, istikrar kazandıracağı noktasında birleştiler. Bu sayın Abdullah Gül'e karşı alınmış bir karar değildir. Partinin kendi iç dinamikleriyle ve bugünkü şartların zorlamasıyla alınmış hukuki bir karardır. Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanımızın bundan dolayı üzüleceğini tahmin etmem. Arkadaşlarımız da bunu ona karşı yapılmış bir eylem ve karar olarak da lütfen değerlendirmesinler"



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.