Başbakan Davutoğlu'ndan 'af' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Genel af, özerklik gibi konular kesinlikle gündeme gelmemiştir” dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan 'af' açıklaması
Bayburt Postası - Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Genel af, özerklik gibi konular kesinlikle gündeme gelmemiştir” dedi. Çözüm süreciyle ilgili olarak son günlerdeki tartışmalara ilişkin açıklamada bulunan Başbakan Davutoğlu, İtalya Başbakanı Matteo Renzi düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu tür süreçlerde başarı için iki şeyden uzak durulmalı. Birincisi şiddet ve nefret dilinden uzak durulmalı. İç güvenlik reformu özgürlüklerin korunması içindir. Herkes barışçıl istediği gösteriyi yapabilir. İstediği sayıda kişiyi toplayabilir. Kendi görüşlerini ifade edebilir ama şiddete başvurduğu anda bu bir suçtur. Yeni yasada da toplantı ve gösteri teminat altına alınıyor. Bu süreçte başarı isteniyorsa, burada şiddet dilinden uzak durulması lazımdır. İkincisi ise yürüyen görüşmelerle ilgili basına çok fazla yorum yapmak doğru değildir. Genel af, özerklik gibi konular kesinlikle gündeme gelmemiştir. Gündem de olmayan konuları tartışmak sürece zarar verir. Öncelikle iç barışı sağlayacak ve bütün toplumda genel kabul görecek şekilde bu sürecin benimsetecek bir yöntemde mutabık kalmamız lazım. Önümüzdeki dönemde mesafeler alındığında gerekli bilgileri basına veya kamuoyuna biz veririz"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.