Bakan Ağbal Gümüşhane'de bu pankartla karşılandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programının ardından AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Gümüşhane'ye hareket etti. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i ziyaret eden Bakan Ağbal, daha sonra AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kalabalık bir salonda karşılanan Bakan Ağbal'ı bir de sürpriz bir pankart bekliyordu... İşte o toplantıdan detaylar...

Bakan Ağbal Gümüşhane'de bu pankartla karşılandı

Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programının ardından AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Gümüşhane'ye hareket etti. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'i ziyaret eden Bakan Ağbal, kentte devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Projeleri dikkatle inceleyen Bakan Ağbal, "Gümüşhane'nin büyümesine katkı verecek, yaşam kalitesini yükseltecek projeler tüm hemşerilerim gibi beni de ziyadesi ile heyecanladırdı." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Ağbal, daha sonra AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Kalabalık bir salonda karşılanan Bakan Ağbal'ı bir de sürpriz bir pankart bekliyordu. Gümüşhane Ak Parti İl Başkanlığı tarafından hazırlatılan pankartta "Sayın Bakanımız; Türkiye 81 ildir, Bayburt-Gümüşhane birdir" ifadesi yer aldı. 

Gümüşhane teşkilatına konuşan Bakan Ağbal, Türkiye'nin hem ekonomik hem de siyasi olarak önemli günlerden geçtiğini, artık sözün millette olduğunu söyledi. Teşkilatların bu dönemde yapacağı çalışmaların son derece önemli olduğuna dikkati çeken Ağbal, teşkilat üyelerinden ev ev dolaşarak referandumun getireceği yenilikleri anlatmalarını istedi.


Ağbal, referandumun ülke ve siyasi tarih açısından son derece önemli olduğunu, bu süreçte birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bir referandum çalışması yapacaklarını dile getirdi. Anayasa değişikliğinin sadece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin değişiklikleri öngörmediğini, siyaseti sivilleştiren, gençleştiren hükümleri de içerdiğini anlatan Ağbal, "Gençlere 18 yaşında seçilme hakkı getiriyoruz. Gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. 18 yaşında seçme hakkı varsa seçilme hakkı da olsun istiyoruz." diye konuştu.

"Yüzde 50'yi almaya hangi babayiğit talipse o babayiğit alacak"

Ağbal, referandumda, anayasa değişikliği içinde siyaseti ve hukuku sivilleştiren düzenlemelerin de yer aldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Özellikle yargıda tarafsızlık, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun sivilleştirilmesi, askeri yargının tamamen ortadan kaldırılması. Türkiye'de demokrasinin güçlendirilmesini sağlayacak önemli düzenlemelerdir bunlar. Yargıda tarafsızlık ilkesinin getirilmesi aslında sorumlu yargıyı da beraberinde getirecek. Bugüne kadar millet adına yetkiyi kullanan yargı, millet dışındaki bir takım unsurlar tarafından seçiliyordu. Yeni sistemde ne diyoruz, eğer yargı yönetilecekse bunu yönetenler de millet tarafından seçilenler tarafından seçilsin. O açıdan bu anayasa değişikliği Türkiye'de siyaseti sivilleştiren, demokrasiyi, hukuk devletini güçlendiren düzenlemeleri de içeriyor."

"Parlamenter sistemde demokrasinin nasıl demokrasi dışı yollarda alaşağı edildiğini yaşayarak gördük." ifadesini kullanan Ağbal, şunları kaydetti:

"Yıllarca gittik sandıkta oy kullandık, bir hükümet seçtiğimizi düşündük ama bir de baktık ki demokrasi dışı güçler, sandık kapandıktan sonra esas iktidarı, yetkiyi onlar kullanmaya başlıyor. Son 14 yılda demokrasiyi taçlandıran, güçlendiren onca reform yaptık, demokrasiyi ilerlettik ama hala en temel sorunu çözemedik. Doğrudan tam demokrasiyi sağlamamız gerekiyor. Onun için diyoruz ki 16 Nisan doğrudan demokrasiyi, tam demokrasiyi sağlayacağımız önemli bir başlangıç, önemli bir merhale olacak. Artık bizi ki kim yönetsin istiyorsak onu sandıkta kendimiz seçeceğiz. Bizim seçtiklerimiz değil, biz kendimiz doğrudan seçeceğiz, yani demokrasiyi doğrudan doğruya halkın eline vereceğiz."


Ağbal, koalisyon, istikrarsızlık dönemlerinin geride kalmasını istediklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu ülke daha büyüyecek, kalkınacaksa artık seçimde sandık kapandıktan sonra belirsizlik olmasın, sandıklar açıldığında herkes bu ülkeyi kimin yöneteceğini görsün. O açıdan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sürprizlere kapalı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sandık kapandıktan sonra demokrasi dışı bir takım unsurların oyun oynayabileceği, güç gösterisi yapabileceği bir sistem değil. Yüzde 50'yi almaya hangi babayiğit talipse, o babayiğit alacak. Şimdi bir takım kişiler hiçbir zaman babayiğitlik gösteremeyecekleri için diyorlar ki 'Bu bizim kara kabusumuz olacak.' Bunlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldiğinde asla iktidara gelme şanslarını göremedikleri için yeni sistemden korkuyorlar."

"Milletimiz her şeyin en iyisini bilir"

Bu kişilerin aslında milletten korktuğunu belirten Ağbal, "Millete güven, inanç olsa, hangi sistem olursa olsun gelip sandıkta milletin oyuna talip olmaları gerekiyor ama biliyorlar ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldiğinde bir daha asla demokrasi dışı yollarla iktidara gelemeyecekler. Esas şu anda uykuları kaçan onlar. Bu sistemi bir takım korkulu rüyalar üzerine farklı göstermek isteyen onlar ama bizim milletimiz bu oyuna asla gelmez." dedi.

Ağbal, milletin 16 Nisan'da sandığa gittiğinde "evet" diyeceğini ifade ederek, "16 Nisan'da sizin söyleyeceğiniz bir 'evet' Türkiye'nin önünü açacak, Türkiye kalkınacak, büyüyecek, siyasi istikrar kalıcı bir şekilde tesis edilmiş olacak. Milletimiz her şeyin en iyisini bilir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldikten sonra da vakti zamanı geldiğinde bu defa ne yapacağız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, Cumhurbaşkanını doğrudan doğruya biz seçeceğiz. O zaman da kime 'evet' diyeceğimizi biliyor muyuz? Evet." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldiğinde milletin kime 'evet' diyeceğini bal gibi biliyorlar. Onu bildikleri için bu sıkıntılı günleri geçiriyorlar." ifadesini kullanan Ağbal, "Hep beraber birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde 16 Nisan'da öyle bir cevap vereceğiz ki inşallah bütün dünyaya Türkiye bir kez daha demokrasi şölenini yaşatacak." dedi.

Ağbal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldiğinde  çok daha güçlü bir Cumhurbaşkanının ülkeyi yöneteceğini, ülkenin sorunlarının üzerine çok daha kararlı şekilde gidecek gücü elinde bulunduracağını, aynı zamanda güçlü bir Meclis'in de olacağını sözlerine ekledi.


"Yeni sistem siyaseti tavanda da tabanda da birleştirecek"  

Bir ülkenin siyasi olarak öngörülebilirliği artıyorsa  o ülkede büyüme, kalkınma  olduğunu vurgulayan Ağbal, şu değerlendirmede bulundu:

"Son 14 yıldır birçok badirelere rağmen bütün bu ilerlemeleri kaydettik. Bunu nasıl yaptık? Siyasi istikrar sayesinde yaptık. Bu mevcut sistemde siyasi istikrarı akamete uğratacak, bozacak her türlü oyun da oynandı. Niye oynandı? Çünkü sistem bu tür oyunların oynanmasına izin veriyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi geldiğinde  artık bu son 14 yılda oynadıkları oyunları bir daha asla oynayamayacaklar."

Ağbal, gelişmekte ve kalkınmakta olan Türkiye'nin daha fazla yatırıma, üretime, ihracata ihtiyacı olduğuna işaret ederek, "Bunları başarabilmek için de en önemlisi de 2023 için Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonu gerçekleştirebilmemiz için 16 Nisan'da mutlaka sandıktan 'evet' çıkaracağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, söylenenin aksine Türkiye'ye birliği, beraberliği, uzlaşı kültürünü getireceğini belirten Ağbal, şöyle devam etti:

"CHP'nin Genel Başkanı, yine aynı safta yer alan bir takım partiler, ne tesadüf ki bunlarla aynı safta yer alan bir takım illegal örgütler, bir takım Türkiye düşmanı sivil toplum örgütleri, bunların hepsi koro halinde sanki 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'yi bölecek, güçsüzleştirecek, tek adamı getirecek.' diye bir takım söylemlerde bulunuyorlar. Bu doğru olmadığı gibi bunun tam aksi geçerli. Neden? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, AK Parti de olabilir bir başka parti de olabilir  kim olursa olsun eğer iktidara, yönetime talipse geniş halk kitleleriyle uzlaşmak, taleplerini, ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Yeni sistem uzlaşmayı, birlikteliği getirecek, siyaseti tavanda da tabanda da birleştirecek."


"Milletin birliğine, beraberliğine aksilik oluşturan bütün söylemlere karşı duracağız"  

Ağbal, böyle bir sistemde Türkiye'de aslında siyasetin bir gerilim olmaktan da çıkacağını, siyasetin küslükler için bir vesile olmayacağını söyledi.
Siyasetin, bir takım dışarıya karşı Türkiye'yi bölen bir paradigma olmaktan çıkacağını belirten Ağbal, "Onun için 16 Nisan'da sandıkta diyeceğiniz her 'evet', Türkiye'de barışın, kardeşliğin, huzurun, birliğin ve beraberliğin de pekişmesine katkı sağlayacak bir 'evet' olacaktır." dedi.

Ağbal, teşkilat üyelerinden referandum süreci içerisinde birleştiren, barıştıran, kardeşliği öne çıkaran kişi olmalarını isteyerek, "Bir takım çevreler bu seçimde gerginlik yaratmaya çalışacak, bir takım provokatif eylemlere girişmek isteyebileceklerdir ama AK Parti olarak bizler, hepimiz birliğe ve beraberliğe vurgu yapacağız. Bu milletin birliğine, beraberliğine aksilik oluşturan bütün söylemlere de karşı duracağız." ifadesini kullandı.

"Durmak yok, yola devam." diyen Ağbal, konuşmasını şöyle tamamladı: "Referandum çalışmalarında hayırlar diliyorum, şimdi hayır deyince olmadı, 'evet'ler diliyorum. Biz her işte 'hayr' dileyen bir milletiz. Dualarımızın başı hep 'hayr' üzerinedir. Eskiden, 'evet, hayır' yarışmaları olurdu. Dolayısıyla bu referandum sürecinde, bütün sorulara ne diyoruz? 'Evet' diyoruz. 16 Nisan'da sandık önümüze kurulduğunda ne diyoruz. 'Evet'. İnşallah ondan sonra da Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık önümüze konduğunda, Türkiye'yi ileriye taşıyacak liderliğe ne diyeceğiz? 'Evet' diyeceğiz."

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve diğer ilgililerin de katıldığı toplantı, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse'nin Bakan Ağbal'a tablo hediye etmesinin ardından basına kapalı devam etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İroni hatası 7 yıl önce

Pankartta hesap hatası var... Bayburt ve Gümüşhane birdir yani tek il olduğu ironisine göre Türkiye'deki il sayısı 80'e düşer...

Avatar
halit aktaş 7 yıl önce

hangi birliktelik 65 sene anamızı ağlattınız ceza sahasından penaltı verdiniz.bizim hakkımızı dağa taşa yatıdınız hakımızı helal etmiyoruz.istanbul olup ilçe olacağına hakkari ol ama il ol.

Avatar
halit aktaş 7 yıl önce

düzeltme ceza sahası dışından verdiğiniz penaltılar

Avatar
Ulubatlı 7 yıl önce

Ey gidili Halit aktaş abi başkasının gözünde çöpü gördüğün gibi,kendi gözündeki merteği görmezsin.kişilik olarak iyi bir insansın ama hakem olarak dağlara taşlara,senin vermediğin penaltılar ne olacak.sen bayburdun evladı olarak nizami golleri vermedin.gümüşhane'nin 65 senesinde kaç penaltı saydın mı?