Bahçeli'yi Tunceli'de Vali Kaymak ağırladı

Tunceli'nin Bayburtlu Valisi Osman Kaymak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ağırladı.

Bahçeli'yi Tunceli'de Vali Kaymak ağırladı
Bayburt Postası - Tunceli Valisi Osman Kaymak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ağırladı. Beraberindeki heyetle Tunceli’ye giden Bahçeli’nin ziyarette ilk durağı valilik oldu. Kente girişte ülkücüler tarafından karşılanan Bahçeli daha sonra beraberindeki kalabalık heyetle valilik binasına geçti.

Partililerin alkışlarıyla valilik binasına giren Bahçeli, daha sonra Tunceli’nin Bayburtlu Valisi Osman Kaymak’ın makamına geçti.

MHP lideri, basına kapalı gerçekleştirilen ve kısa süren ziyaretin ardından valilik çıkışında bir açıklamada bulundu.

Açıklamasında, Tunceli’de yaşanan Dersim isyanı ile ilgili daha önce dile getirdiği ifadelerini tekrar eden Bahçeli, isyana karışanlar hakkında, "1937-38'de baş gösteren hadiseler bir isyandır, buna karışanlar devrin teröristleridir. Devletin diz çökeceğini söyleyen Başbakan'a söylüyorum ki devlet diz çökmez" dedi.

Konuşmasında, “İcazet ve vesayet altında başbakanlık yapan Davutoğlu, geçtiğimiz salı günü şahsıma meydan okumuştu. Cesaretimi sınamış, yürekli olup olmadığımı sorgulamıştı. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki 'buyurun, gidin, bu söylediklerinizi Tunceli'de de söyleyin. Cesaretiniz ve yüreğiniz varsa' diyerek denge ve kontrolünü bütünüyle kaybetmişti. İşte Tunceli'deyim, işte Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet devletiyle, Devlet milletiyle Tunceli'dedir. Bizim vatan topraklarında gidemeyeceğimiz bir yer yoktur. Türkiye'nin her karışında anımız, hatıramız, iddiamız vardır çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü hepimiz büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız” ifadelerini kullanan Bahçeli, sözlerini şöyle bitirdi:

“Kerbela'da şehit olmuş Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt'in elleri öpülesi büyükleri hepimizin içindeki yas ve acıdır. Maneviyatımızın hisarlarında esen Allah'ın aslanı Hz. Ali bizimdir. İnsanlığa istikamet vermiş 12 imam her şeyimizdir. Allah’ımız bir, Peygamber’imiz bir, kıblemiz bir, dinimiz bir, dilimiz bir, milletimiz bir, geleceğimiz bir ve aynıdır. 'Söyleşelim halden hale, birleşelim dilden dile, biz gezeriz elden ele taze açılmış gülüz biz' diyen Pir Sultan Abdal'ın uzlaşmaya, birliğe ve dirliğe davetine icabet ettik, buraya sizlere geldik. Başbakan'ın korku ve istismar kampanyasını yarıp, muhabbet deryasından kana kana içmek için sizlerin konuğu olduk. Bir çiçekten bir kovana bal işleten Rabbime şükürler olsun. Kardeşliğimiz dünya durdukça yaşasın. Kolumuza perde takarak, bin derde uğratmak için fırsat kollayanlara hepimiz göğsümüzü gerelim. Türkiye'yi yaşatalım, Türkiye milletini payidar kılalım. Sözümüz Horasan erenlerinin gerçek sözüdür. Sözümüz Piri Türkistan Hz. Yesevi'nin manevi sözleşmesidir. Bu düşüncelerle konuşmamı bitirirken Tunceli'de yaşayan her kardeşimi bir kez daha sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Cenab-ı Allah yar ve yardımcınız olsun. Sağolun, varolun. Ne Mutlu Türk'üm diyene"

Öte yandan valilik ziyaretinden sonra Cuma namazı için Yunus Emre Camisi’ne geçen Bahçeli’nin esnaf ve cemevi ziyareti iptal edildi. Bahçeli'nin Tunceli'ye gelmesi bazı Tunceliler tarafından protesto edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.