Bahçeli: “Şantaj altında mısınız?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na seslenerek, “Birileri sizi tehdit mi ediyor? Bilmediğimiz açıklarınız var da kullanılıyor, şantaj altında mı tutuluyorsunuz? Korkmayınız, itiraf ediniz....

Bahçeli: “Şantaj altında mısınız?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na seslenerek, “Birileri sizi tehdit mi ediyor? Bilmediğimiz açıklarınız var da kullanılıyor, şantaj altında mı tutuluyorsunuz? Korkmayınız, itiraf ediniz. Eğer ki sizi kafa kola almışlarsa yine de milletimizin şefkatine sığınınız.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, çözüm sürecini eleştirirken, “PKK vatan evlatlarının ensesinden vururken, hala süreç ihanetinden bahsetmek, hala müzakereleri şerefsizce sürdürmek nasıl tevil edilecektir?” diye sordu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na seslenerek, “Sayın Erdoğan, Sayın Davutoğlu; birileri sizi tehdit mi ediyor? Bilmediğimiz açıklarınız var da kullanılıyor, şantaj altında mı tutuluyorsunuz? Durmayınız, korkmayınız, kaçmayanız, söyleyiniz, itiraf ediniz. Eğer ki sizi kafa kola almışlarsa, oyuna geldiyseniz, eğer ki hesabını veremeyeceğiniz gizli saklı ilişkileriniz bulunuyorsa, yine de milletimizin şefkatine sığınınız.” diye konuştu.

Türkiye’nin, çözülmeyle kanlı savaş tehditleri arasında sıkıştığını ifade eden Devlet Bahçeli, “Kırmızı kitabı kaleme alanlar, Türkiye’nin üzerine kırmızı kalem çekmek üzeredir.” diye konuştu. Gerek Cumhurbaşkanı gerekse Başbakan'ın, süreçten ne anlaşılması gerektiğini, çözümle neyin amaçlandığını, açık açık Türk milletine anlatması gerektiğini söyleyen Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun ‘sizin politikanız nedir, çıkın anlatın’ sözünü anımsatarak şunları söyledi: “Sayın Davutoğlu, sizin yapmadıklarınızı yapmak, yaptıklarınızı ise yapmamak emin ol ki Türkiye’yi düzlüğe çıkaracaktır.”

Aşure Günü’nden de söz eden Devlet Bahçeli, yüzyıllardır Kerbela’nın haklı mateminin tutulduğunu ifade ederek, İslam dünyasının şu anki durumunun tam bir felaketi işaret ettiğini söyledi. AK Parti’nin ‘Alevi Çalıştayları’ ile umut tacirliği yaptığını kaydeden Bahçeli, “Etnik ve mezhep kanalından sürdürülen istismar ve itirazların engellenmesi, Türkiye’nin toplumsal huzuru için vazgeçilmez bir önemdedir. Siyaset kurumu bu konuda, günübirlik hesap yapmadan samimiyetle inisiyatif almalıdır.” şeklinde konuştu.

Alevilerin, milletin yeri dolmaz fertleri olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Hiç kimse Alevi kardeşlerimizin vatana bağlılığını, Türkiye’ye sevgilerini tartışmaya açamayacaktır. Hiç kimse Türk kültürüne yaptıkları, yeri dolmaz katkıları yok sayamayacaktır. Türkiye’de artık önyargıların kırılması gerekir. Alevi kardeşlerimizin haklı taleplerine kulak tıkamanın vicdanen izahının olmayacağını görmeliyiz. Bu kardeşlerimizin yıllardır dillendirdikleri, yıllardır umut ettikleri ihtiyaçlarını siyasi çekişmelere, ideolojik anlaşmazlıklara feda etmemeliyiz.”

Ermenek’te meydana gelen maden faciasından da söz eden Devlet Bahçeli, kazanın göz göre göre geldiğini ifade ederek, “Su baskını sonucu yerin yüzlerce metre altında kalan işçilerimiz; ihmalkârlığın, sorumsuzluğun ve maliyetleri azaltma adına insan canını umursamayan bir zihniyetin kurbanıdır. Kâr hırsı, vicdansızlığın örtüsü olamayacaktır. Daha çok üretim hedefi, işçi sağlığı ve iş güvenliğini yok sayarak, köle düzenini kurumsallaştırarak sağlanamayacaktır.” şeklinde konuştu. Bahçeli, dünyada en çok maden kazalarının Türkiye’de yaşandığını sözlerine ekledi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.