Bahçeli: “Dersim İsyanı, Kerbela değil kin belası“

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet’in yokluk içinde kurulduğuna dikkat çekerek "Bunlar saraylara kurularak, sırça köşklere tutunarak itibar kazanacaklarına mı inanmaktadır? İhtişam ve itibar saraylarda değil; hukuka, adalete,...

Bahçeli: “Dersim İsyanı, Kerbela değil kin belası“
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet’in yokluk içinde kurulduğuna dikkat çekerek "Bunlar saraylara kurularak, sırça köşklere tutunarak itibar kazanacaklarına mı inanmaktadır? İhtişam ve itibar saraylarda değil; hukuka, adalete, demokrasiye, milli birliğe, insan hak ve haysiyetine duyulan saygıda gizlidir." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. AK Parti’nin yokluk, yolsuzluk ve yasak haline geldiğini ifade eden Bahçeli, Türk ekonomisinin dümenin kırıldığını ve şans eseri yol aldığını kaydetti. Konuşmasında Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacının kesilmesi konusuna da yer veren Bahçeli, "AKP’nin devlet ihaleleriyle palazlandırdığı, ardından da yüzde alıp havuza ortak ettiği fırsatçılar, utanma nedir bilmeyen vurguncular vatandaşlarımızın geçim kapısına gözlerini dikmiştir."ifadelerini kullandı.

"Zulme karşı durduğunu her fırsatta duyuran aslan parçası Davutoğlu sana soruyorum, Yırcalı’da olanlar zalimlik, eşkıyalık değil midir?" diye soran Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun yaşananlar karşısında vicdanın sızlayıp sızlamadığını ve yediği zeytinlerin boğazında düğümlenip düğümlenmediğini sordu.

Türkiye’nin ekonomik bir darboğaz yaşadığını ifade eden Devlet Bahçeli, "Başbakan Davutoğlu’nun 6 Kasım’da büyük bir tantanayla açıkladığı 'Ekonomide Yeni Eylem Programı' ise bir bakıma iktidarın 12 yıllık utanç ve tembellik beyanatıdır. Davutoğlu’nun ilan ettiği 9 sektörel dönüşüm programı ve 417 eylem planı fiyasko olup hiçbir yaraya merhem olmayacaktır. Hükümet 12 yıldır ne yapmış, ekonomik sefalete bu aziz milleti ne hakla muhatap etmiştir? Başbakan sadece günü kurtarmak, bir şey yapılıyor izlenimi vermek için bildik ezberleri tekrarlamıştır." şeklinde konuştu.

AK Parti’nin 12 yıldır yapısal hiçbir adım atmadığını ifade eden Bahçeli, "Seçim sandığı görününce aceleyle eylem planlarından medet umması ucuz ve basit siyasi işportacılıktır." eleştirisinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin yokluk içinde kurulduğunu vurgulayan Devlet Bahçeli, "İktidarı elinde tutan bugünkü gaflet ve dalalet ehlileri iyi bilmelidir ki millet hazinesindeki her kuruşun vebali, iki cihanda da hesabı vardır. İsraf edilen her kaynağımızın, düşüncesizce harcanan her servetimizin asıl ve yegâne sahibi Türk milletidir. Bir düne bakın, bir de bugüne dikkat edin. Bir dündeki tevazuya bakın, bir de bugünkü vicdansızca sürdürülen saltanatı düşünün." dedi.

Türkiye’nin nasıl bir soygun ve talanla yüz yüze olduğunu etraflıca sorgulaması gerektiğini vurgulayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Beştepe’deki Atatürk Orman Çiftliği üzerinde kanunsuz ve kaçak bir saray yaptırılıyor ve 1 katrilyon 370 trilyon para harcanıyor. Yetmiyor 179 milyon dolara, yani yaklaşık 400 trilyona bir uçak satın alınıyor. Bu da yetmiyor, kağıt üstünde dünya devi olan Erdoğan için İstanbul Çengelköy’de, 50 dönümlük koruya yerleşik Vahdettin Köşkü çalışma ofisi olarak hazırlanıyor ve 150 trilyon adeta sokağa saçılıyor. Recep Tayyip Erdoğan milletin gözünün içine baka baka devlet hazinesini boşaltıyor, saraylara, uçaklara yetimin, dulun, fakirin, kısaca 77 milyonunun parasını tek kelimeyle gömüyor." diye konuştu.

"Aziz vatandaşlarım, sizden alınan vergiler Erdoğan’ın lüksü, keyfi, ve egoları için feda edilmekte, 17-25 rüşvet lobisi gücüne güç katmaktadır. Allah için söyleyiniz, bu millet yatacak kalkacak Erdoğan’ın kibri, müsrifliği, azgınca yaptığı harcamalar için mi çalışacaktır?" sözlerine yer veren Bahçeli, Türkiye’nin sanki Sodom ve Gomora’ya döndüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çankaya Köşkü’nün az geldiğini ifade eden Bahçeli, "Çavuşesku da saray yaptırmış, nice despot ve tiran da saraylara girmiş; ama hayrını görememişlerdir. Erdoğan ve Davutoğlu Türkiye’nin sürekli mevzi kaybettiği, iç ve dış politikada tel tel döküldüğü bir dönemde, saraylara doluşarak dünyaya yön vereceklerini mi zannetmektedir? Bunlar saraylara kurularak, sırça köşklere tutunarak itibar kazanacaklarına mı inanmaktadır? İhtişam ve itibar saraylarda değil; hukuka, adalete, demokrasiye, milli birliğe, insan hak ve haysiyetine duyulan saygıda gizlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu’nun Dersim olaylarını ‘modern Kerbela’ya benzeterek Hz. Hüseyin’e ve Ehl-i Beyt’e hürmetsizlik ve nankörlük ettiğini kaydeden Devlet Bahçeli, "Başbakan şunu aklından bir an olsun çıkarmasın ki MHP zalime karşıdır, haine hasımdır, millet ve memleket aleyhine nifak saçan alçaklarla hesabı vardır. Davutoğlu zilletin, rezaletin ne demek olduğunu, neyi çağrıştırdığını, neye benzediğini merak ediyorsa PKK’yla yürütülen kanlı pazarlıklara, süreç ihanetiyle Türkiye’nin bölünme arayışına bakmalı, titreyip kendine gelmelidir." dedi. Bahçeli, Dersim isyanın Kerbela olmadığını, bir ‘kin belası’ olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.