“Aydıntepe Yaylasını Bayburt Uzungölü yapmak”

Aydıntepe Belediye Başkan Aday Adayı Metin Bilgin; “ilçede yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır, bunu burada yaşayan vatandaşlarımız çok iyi bilmektedir" dedi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AKP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan, İlçe Milli Eğitim eski Şube Müdürü Metin Bilgin kurumları gezerek seçim çalışmalarını başlattı. Aydıntepe’nin kalkınması için çalışacağını söyleyen Metin Bilgin, şu açıklamalarda bulundu:

“Aydıntepe Yaylasını Bayburt Uzungölü yapmak”

“Aydıntepe Yaylasını Bayburt'un Uzungölü yapacağım” Aydıntepe Belediye Başkan Aday Adayı Metin Bilgin; “ilçede yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır, bunu burada yaşayan vatandaşlarımız çok iyi bilmektedir" dedi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AKP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan, İlçe Milli Eğitim eski Şube Müdürü Metin Bilgin kurumları gezerek seçim çalışmalarını başlattı. Aydıntepe’nin kalkınması için çalışacağını söyleyen Metin Bilgin, şu açıklamalarda bulundu:

"Aday olmam için çok ısrar edildi. Vatandaşların yoğun ilgisi sonucu aday adaylık başvurumu yaparak seçim çalışmalarına başladım. Şu an projelerimi halka anlatmaktayım. Yaptığım toplantılar sonucu halkımızdan çok olumlu tepkiler almam beni çok mutlu etmektedir. Burada yaşayanlar "proje yaptın, köyleri geliştirdin, biraz da İlçeye el at" diyerek beni şimdiden belediye başkanı olarak görmeye başladı. Bu da benim için çok gurur verici olmuştur. Bizim amacımız Aydıntepe İlçesi’ni daha çağdaş bir hale getirmektir. Hizmet anlamında, vatandaş anlamında proje bazlı hareket etmek, hedeflerimiz arasındadır. Devlet görevinde bulunduğum süre içinde, gerek AB Projeleri’nde, gerekse BM Projelerinde aktif görev aldım. Şimdiye kadar Aydıntepe İlçesine 8 adet proje yaptım ve hepsi de uygulamaya sokuldu. KOBİ’lere yönelik projelerde de aktif görev aldım. Aydıntepe PEYKAR Süt İşletmesi Projesi de bu yapılan projeler içinde yer almaktadır.

Belediyecilik yerel kalkınmanın temel taşlarından biridir. Eğer bu temel taş sağlam olursa o bölgede kalkınma kaçınılmaz olur. Parke sökülüp yerlerine yenilerini yapma mantığı yerine sanayileşmenin alt yapısını sağlayacak çalışmalara ağırlık verilmelidir.
Aydıntepe ilçesine baktığımızda durum içler acısıdır. İlçedeki esnafımız batmış bir haldedir. Çünkü Aydıntepe İlçesi 2004 yılında nüfusu 5 bin iken, şu an nüfusu 3 bin 12 olmuştur. Kahvehaneleri geziyorum. 16-17 yaşındaki gençlerimiz, bin bir düşünce içinde.  İş nasıl bulurum? Hayatımı nasıl idare ederim? Gençlerimiz bizlere serzenişte bulunmaktadırlar. Aydıntepe Yaylası için geçen yıl AB’ne sunduğumuz 6 bin Avroluk bir projemiz bulunmaktadır. Projenin akıbetini sorduk. Projemizin 20 bin proje içerisinden seçildiğini, 1.500 proje arasına girdiğini ve Brüksel’e 1.500 Proje içerisinde gönderildiğini bizlere ifade ettiler. İnşallah projemiz kabul edildiğinde Aydıntepe Yaylası, Uzungöl gibi Bayburt Uzungölü diye anılmaya başlanacaktır.

Aydıntepe Yaylasıyla, Sultan Murat Yaylası arasındaki Çaykara Yolu Aydıntepe ilçesine bağlanırsa, İlimiz olan Bayburt ve Aydıntepe gelişme açısından çok büyük bir yol katedecektir. Çünkü yaylalar Çaykara’ya çok uzaktır. Yollar, vadiler içerisinde geziyor. Bayburt daha yakındır. Bu turizm yolunun yapılması konusunda, her türlü girişimi başlatacağız. Yine tüm çiftçi ailelerini bir araya getirerek, bir şirket kurup belediyenin kontrolünde ailelere 10-15 büyükbaş verilerek hem onların gelirlerine katkı sağlamış olacağız, hem de ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacağız.”


ÖZGEÇMİŞİ:

 

1974 yılında Aydıntepe İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Aydıntepe İlçesinde tamamladı. Yüksek öğrenimini Erzincan Eğitim Fakültesinde tamamladı. Mezun olduktan sonra Aydıntepe ilçesinde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Sırasıyla Yukarı Kırzı Köyü İlköğretim Okulunda Müdür Yardımcılığı, Çatıksu Köyü İlköğretim Okulu Müdür yardımcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü olarak görev yaptı. Aydıntepe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve AB Proje Koordinasyon Müdürlüğü görevinde bulunan Aydıntepe Belediye Başkan Aday Adayı Metin Bilgin, evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.