Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek

Nüfus sayımı ile bazı illerdeki milletvekili sayısı düşünce siyasetçiler harekete geçti. Değişikliğin en çok etkilediği yer ise ilimiz Bayburt. Çünkü zaten 2 olan Milletvekili sayımız bu yasa ile birlikte 1'e düşmüş, Türkiye'nin 1 milletvekili ile temsil edilen tek vilayeti olmuştuk. Bayburt Milletvekillerimiz Ülkü Gökalp Güney ve Fetani Battal imzasıyla, her ilin en az 2 milletvekiliyle temsil edilmesine yönelik yasa teklifi meclise sunuldu. Teklif gelecek hafta Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek.  

Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek

Fettani Battal - Ülkü Gökalp GüneyNüfus sayımı ile bazı illerdeki milletvekili sayısı düşünce siyasetçiler harekete geçti. Değişikliğin en çok etkilediği yer ise ilimiz Bayburt. Çünkü zaten 2 olan Milletvekili sayımız bu yasa ile birlikte 1'e düşmüş, Türkiye'nin 1 milletvekili ile temsil edilen tek vilayeti olmuştuk. Bayburt Milletvekillerimiz Ülkü Gökalp Güney ve Fetani Battal imzasıyla, her ilin en az 2 milletvekiliyle temsil edilmesine yönelik yasa teklifi meclise sunuldu. Teklif gelecek hafta Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek.

 

Eğer bir değişiklik olmazsa bir sonraki seçimde Bayburt'tan iki isim birden parlemantoya giremeyecek. İşte bunu önlemek için verilen teklif her ilde en az iki milletvekilinin temsilinin zorunlu olmasını öngörüyor. Teklifte, gerekçe olarak ise farklı eğilimlerin temsilini sağlamak olarak belirtildi. Hızla göç alıp evren illerde temsilde adaletin sağlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.