AKP Aydıntepe İlçe Teşkilatı istifa etti

 Yerel seçimler öncesi adayların bir bir açıklandığı şu günlerde, gündeme istifalar oturdu. Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan istifaların ardından şimdi de iktidar partisinin Aydıntepe ilçe teşkilatından istifa haberi geldi. AKP Aydıntepe İlçe Başkanı Yakup Eraslan, “Temayül yoklamasından sonra bizimle görüş paylaşmadıklarından dolayı topluca AKP’den istifa etmekteyiz” dedi. Temayül yoklamalarında kendilerinin dikkate alınmadığını öne süren 15 Yönetim Kurulu üyesi olmak üzere toplam 30 partili istifalarını verdi. AKP Aydıntepe İlçe Başkanı Yakup Eraslan, ilçe teşkilat binasında istifalarla ilgili şunları söyledi:“Yapılan temayül yoklamaları sonucu İlçe Başkanlığını arayıp Başkan ne düşünüyorsun? Kiminle seçimleri kazanabiliriz? Gibi hiçbir şekilde bizimle görüş paylaşmadılar. Karar aşamasında da bizimle muhatap olmadılar. Tamamen teşkilattan bağımsız olarak hareket edilmiştir. Bizim de yönetim olarak rahatsız olduğumuz nokta budur. Yoksa aday kim olursa olsun baştan da dediğimiz gibi teşkilatın kararına saygılı olacağız. Gelen adayın arkasında duracağız. Bu işin emeğini bizzat veren teşkilatlardır. Teşkilatlarında onura edilmesi, görüşlerinin alınması lazım. Sadece göstermelik bir temayülle değil, her aşamada sürece bizzat katılımlarının sağlanması lazım. Bu sürece katılımımız tam sağlanmamıştır.

AKP Aydıntepe İlçe Teşkilatı istifa etti

AKP Aydıntepe İlçe Teşkilatı topluca istifa etti

 

Yerel seçimler öncesi adayların bir bir açıklandığı şu günlerde, gündeme istifalar oturdu. Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan istifaların ardından şimdi de iktidar partisinin Aydıntepe ilçe teşkilatından istifa haberi geldi.

AKP Aydıntepe İlçe Başkanı Yakup Eraslan, “Temayül yoklamasından sonra bizimle görüş paylaşmadıklarından dolayı topluca AKP’den istifa etmekteyiz” dedi.

Temayül yoklamalarında kendilerinin dikkate alınmadığını öne süren 15 Yönetim Kurulu üyesi olmak üzere toplam 30 partili istifalarını verdi. AKP Aydıntepe İlçe Başkanı Yakup Eraslan, ilçe teşkilat binasında istifalarla ilgili şunları söyledi:

“Yapılan temayül yoklamaları sonucu İlçe Başkanlığını arayıp Başkan ne düşünüyorsun? Kiminle seçimleri kazanabiliriz? Gibi hiçbir şekilde bizimle görüş paylaşmadılar. Karar aşamasında da bizimle muhatap olmadılar. Tamamen teşkilattan bağımsız olarak hareket edilmiştir. Bizim de yönetim olarak rahatsız olduğumuz nokta budur. Yoksa aday kim olursa olsun baştan da dediğimiz gibi teşkilatın kararına saygılı olacağız. Gelen adayın arkasında duracağız. Bu işin emeğini bizzat veren teşkilatlardır. Teşkilatlarında onura edilmesi, görüşlerinin alınması lazım. Sadece göstermelik bir temayülle değil, her aşamada sürece bizzat katılımlarının sağlanması lazım. Bu sürece katılımımız tam sağlanmamıştır.

Adayın belirlenmesi süresince AKP Aydıntepe İlçe Başkanlığı hiç dikkate alınmadığı için fiilen yok sayılıyoruz. İşte bu nedenle ben arkadaşlarımla görüştüm. Onlarda, bizlerde istifa edeceklerini söylediler. Ve bugün de 15 Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Kolları Yönetimi olmak üzere toplam 30 kişi topluca istifalarımızı AKP İl Başkanı Bünyamin Özbek’e sunduk. Biz böyle olmasını istemezdik. Biz yine AK Partiliyiz. Yönetimden istifa etmemiz AKP’den istifa ettiğimiz anlamına gelmez. Bizim ki sadece, demokratik kurallar tam işlemediği için demokratik bir tepkidir."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.