Akdağ: "Bayburt'a harika bir hastane yapmak istiyoruz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayburt'ta konuştu. Bakan Akdağ, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı... İşte detaylar...

Akdağ: "Bayburt'a harika bir hastane yapmak istiyoruz"
Bayburt Postası - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayburt'ta konuştu. Ağdağ; "Millete güvenen hiç kimse yeni gelecek sistemden korkmamalıdır. Bütün mesele millete güvenmekten, inanmaktan, milletin ferasetine, basiretine sırtını dayamaktan geçiyor." dedi.

Bakan Akdağ, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Ziyaretinde valilik şeref defterini imzalayan Akdağ, daha sonra Vali Ustaoğlu'ndan sağlık alanındaki yatırımlara ve ihtiyaçlara ilişkin bilgi aldı.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 14 yıldır Erzurum'dan seçilerek, TBMM'ye girdiğini, Erzurum'un da içinde yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesi'nin hem kültürel ve tarihi geçmişe hem de ekonomik birlikteliğe sahip olduğunu belirtti. Bayburt'un, bölgedeki iller arasında gelişme potansiyeli en yüksek il olduğunu anlatan Bakan Akdağ, yöre insanının çalışkanlığı, ahlakı, ülkeye, mili ve manevi değerlere bağlı bulunduğunu bildirdi.

Akdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da Bayburt milletvekili olduğuna dikkati çekerek, Ağbal ve Kavcıoğlu'nun çalışmalarının kentin gelişmesini daha da hızlandırdığını kaydetti. Cazibe merkezi 23 il arasında Bayburt, Gümüşhane, Erzincan ve Erzurum'un da yer aldığını aktaran Akdağ, bölgeye gelen ve gelmek isteyen çok yatırımcı bulunduğunu vurguladı.


Akdağ, geçen 14 yıl içinde bölgenin geleceğini şekillendirecek devlet yatırımlarını bölgeye getirdiklerine işaret ederek, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde ekonomik kalkınma açısından bu cazibe merkezleri programı, bölgenin geleceğini yeniden şekillendirecektir. Bundan dolayı hem biz çok mutluyuz hem Sayın Başbakanımıza, hükümetimize de bölge halkı olarak şükranlarımızı takdim ediyoruz." diye konuştu.

Bayburt'ta yeni hastane projesinin Mart ayı içinde bitirileceğini kaydeden Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projede bizzat ben de çalışıyorum, tecrübelerimi projeye katıyorum çünkü Bayburt'a gerçekten harika bir hastane yapmak istiyoruz. Proje tamamlanınca da Mart ayı içerisinde normal ihale günü alacağız ve inşallah takvimi başlatmış olacağız. Allah nasip ederse iki senelik de bir takvimi ön görüyoruz. Kış mevsimlerinin buralarda yoğun geçmesi sebebiyle iki inşaat sezonuna ihtiyacımız var."

Akdağ, bölgenin geçmişte sağlık hizmetlerini çok zayıf aldığını belirterek, vatandaşların basit bir ameliyat ya da tedavi için büyük şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Böyle durumların artık tarihe karıştığına işaret eden Bakan Akdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz bölgeyi kendi içinde, kendisine tamamen yeter hale getirmenin sevincini yaşıyoruz yani 100 ihtiyacın 99'unu bölgede görebiliyoruz. Daha ileri bir adım olarak yaptıklarımıza ilaveten, hastanelerimizin de mükemmel olmasını istiyoruz. Projeler böyle hazırlanıyor, yani çok ferah, rahat bir hastane mekanı... Aracınızı kapalı bir otoparka park etme imkanı olacak çünkü soğuk iklimde yaşıyoruz. Polikliniklerin, hasta muayene edilen alanların geniş, ferah alanlar olması, hasta mahremiyetine ileri derecede riayet edilmesi, hastanın yatma ihtiyacı olursa tek başına bir odada banyosu, tuvaleti, buzdolabı olan refakatçinin rahatça yatabileceği bir odada yatması..."

Akdağ, Bayburt'ta da yatakların bir kısmını bu noktaya çevirdiklerini ancak hepsini dönüştürmek istediklerini ifade ederek, "Maksadımız bu tür hastaneleri Türkiye'de her yerde yapmaktır. Bunun benzerini Gümüşhane'de tamamladık, Erzincan'da, Erzurum'da yarısı tamamladık, öbür yarısını tamamlamak için çalışıyoruz. Önümüzdeki 2, 3 sene, bunları Türkiye'de hemen hemen her şehirde tamamladığımız yıllar olacak." dedi.


"Güçlü bir Türkiye için biz bu referandumu getiriyoruz"

16 Nisan'da ortaya koydukları referandumun en önemli maksatlarından birinin, ülkenin bu yürüyüşünü muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma azmini, gayretini hızlandırmak olduğunu vurgulayan Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstikrarlı bir yönetimle bir taraftan Meclisi kuvvetlendirerek bir taraftan yürütmeyi kuvvetlendirerek, öte taraftan yargıyı tam bağımsız ve tarafsız yargı haline dönüştürerek ama bu üç unsur üzerinde de yani hem yasamada hem yürütmede hem yargıda milletin iradesini mutlak kılarak, bürokratik bir iradeyi ya da oligarşik bir iradeyi ya da birtakım seçkinlerin, jakobenlerin iradesini değil, ya da eline silah alanların iradesini değil, doğrudan doğruya Bayburtlu'nun, Erzurumlu'nun iradesini, Türk milletinin iradesini ortaya koyacak bir sistem için milletin karşısına çıkacağız. Millete güvenen hiç kimse yeni gelecek sistemden korkmamalıdır. Bütün mesele millete güvenmekten, inanmaktan, milletin ferasetine, basiretine sırtını dayamaktan geçiyor."

Bu süreçte yaşanan bazı gelişmeleri hayretler içerisinde izlediğini anlatan Akdağ, "Bazıları muhalefetten diyorlar ki 'ya millet yanlış birini seçerse ne olacak.' Allah Allah… Demokrasi zaten milletin doğrusunu seçeceğine olan inançtan kaynaklanan bir sistemdir, millet eskaza yanılmışsa da yine onu kendisi düzeltir. Bunlar geçmişte hep milletin yaptığını askerlerle düzeltmeye alışkın oldukları için (darbelerle) sanki o daha doğruymuş gibi kendilerine geliyor. Millet yanlış yaparsa onu düzeltecek olan yine millettir. Başka kim düzeltecek?" diye konuştu.

"Bugün birlik olma zamanı, birlikte hareket etme zamanı..."

Akdağ, bunun dışındaki yönetime demokrasi denilmeyeceğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz koşmaya mecburuz. Türkiye Cumhuriyeti yoluna koşarak devam etmesi gereken bir ülkedir. Maalesef yıllar, on yıllar bizi çok geride bırakmıştı. Çok arkalarında kaldığımız bir takım gelişmiş, zengin ülkelere yetişmek için biz koşarak yürümek zorundayız. Hepimiz görüyoruz ki ancak güçlü bir Türkiye olursak ayakta dururuz ancak güçlü bir Türkiye olursak, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozabiliriz. Uluslararası ilişkilerde güç geçerlidir, kuvvetiniz varsa herkes sizinle ittifak yapar, müttefik olur. Kuvvetiniz yoksa Allah korusun, herkes üstünüze çullanır. Güçlü bir Türkiye için biz bu referandumu getiriyoruz."

"İnşallah bu güçlü Türkiye içinde milletimiz referandumda 'evet' oyu kullanarak, Türkiye'ye yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini getirmiş olacak." ifadesini kullanan Akdağ, Allah'tan referandumla güzel günler göstermesini diledi.

Akdağ, her gün şehit haberleri aldıklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün birlik olma zamanı, birlikte hareket etme zamanı, hırslara mağlup olmama zamanı. Bu vesileyle bir uzlaşma metni olan iki partinin, MHP ve AK Parti'nin uzlaşma metni olan bu referanduma milletimizin büyük bir destek vereceğine inanıyorum. Hele hele Bayburt'un Türkiye'den bu hususta birincilik bile çıkarabileceğine inanıyorum."

Vali Ustaoğlu, ziyaret anısına Bakan Recep Akdağ'a el dokuması kilim hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.