AK Parti'nin başbakan adayı Davutoğlu

Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin 26. başbakanlığına aday ismi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olarak açıkladı.

AK Parti'nin başbakan adayı Davutoğlu
Bayburt Postası - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel başkanlığı ve Türkiye'nin 26. başbakanlığına aday ismi açıkladı. Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu partisinin yeni genel başkanı ve aynı zamanda başbakan adayı olarak açıkladı.

Erdoğan, Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında yapılan istişareler sonucunda Davutoğlu'nun partisi tarafından aday gösterilmesine karar verildiğini söyledi.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından 27 Ağustos'ta AK Parti'de yapılacak olan olağanüstü kongrede partinin yeni genel başkanı olarak seçilecek olan Davutoğlu, daha sonra Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla da Davutoğlu'nu yeni kabineyi kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.